Ο ΟΦΗ νίκησε 2-0 την Κέρκυρα στο «Θ. Βαρδινογιάννης» του Ηρακλείου, για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ετσι η κρητική ομάδα όχι μόνο απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά χτυπά την… πόρτα των πλέι οφ. Αντίθετα, για την ομάδα του Άκη Μάντζιου τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα, καθώς παραμένει στην τελευταία θέση με μόλις 14 βαθμούς.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν ένα σουτ του Ζορμπά στο 13΄, το οποίο έφυγε ψηλά πάνω από την εστία της Κέρκυρας, ενώ στο 19΄ ο Κουτσιανικούλης βρέθηκε σε θέση βολής στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Ο ΟΦΗ είχε αναλάβει τα «ηνία» του αγώνα και στο 27΄ ο Παπάζογλου πήρε την κεφαλιά από τη σέντρα του Κουτσιανικούλη, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αναστασόπουλου.

Όμως, στο επόμενο λεπτό η κατάληξη ήταν διαφορετική για τον άσο του ΟΦΗ, ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας από τη σέντρα του Κουτσιανικούλη και από κοντά «έγραψε» το 1-0. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, αλλά ο ΟΦΗ πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με προβάδισμα δύο τερμάτων, καθώς ο Περογαμβράκης στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Κέρκυρας και απέφυγε τον Αναστασόπουλο, πλασάροντας εύστοχα για το 2-0.

Στο 47΄ η Κέρκυρα προσπάθησε να «απαντήσει» με τον Γκέσιο, που βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι, αλλά δεν βρήκε καλά την μπάλα, που έφυγε άουτ, ενώ στο 59΄ ο Αγριμάκης απέκρουσε το σουτ του Λεόν. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ο ΟΦΗ «προστάτευσε» το προβάδισμά του και πανηγύρισε τη νίκη.

Tα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση OΦΗ-Κέρκυρα για την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

ΟΦΗ (Γιάννης Πετράκης): Αγριμάκης, Σαρ, Μπανούσης (62΄ Βιτώρος), Μονιάκης, Ζορμπάς (60΄ Μπούρμπος), Κουτσιανικούλης (75΄ λ. τρ. Μακρής), Παπάζογλου, Κουρδάκης, Λαμπρόπουλος, Περογαμβράκης, Σόουζα.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Άκης Μάντζιος):
Αναστασόπουλος, Μπουκουβάλας, Βενέτης, Αγρίτης (10΄ λ. τρ. Γκέσιος), Λεόν, Έντερ, Τσουμάνης, Τσοκάνης (70΄ Ηλιάδης), Στάμου (46΄ Γιάντσης), Ζουμπουλάκης, Κυβελίδης.

ΔΟΛ,  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.