Ο γάμος φαίνεται ότι μειώνει τον κίνδυνο εμφραγμάτων τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, σύμφωνα με φινλανδούς ερευνητές επικεφαλής των οποίων ήταν ο Δρ Άινο Λαμιντάουσα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Τουρκού.

Αν και προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι οι παντρεμένοι άνδρες απειλούνται λιγότερο από εμφράγματα και έχουν υψηλότερα ποσοστά επιβίωσης μετά από ένα έμφραγμα, συγκριτικά με τους άνδρες που ζουν μόνοι τους, έως τώρα σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν υπήρχαν διαθέσιμα στοιχεία για τις γυναίκες.

Στο πλαίσιο της έρευνας συλλέχθηκαν στοιχεία που αφορούν περισσότερους από 15.300 άνδρες και γυναίκες που έπαθαν έμφραγμα μεταξύ του 1993 και του 2002.

Διερευνώντας το ρόλο του γάμου σε σχέση με τις πιθανότητες εμφράγματος οι φινλανδοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι εργένηδες άνδρες ήταν 58-66% πιο πιθανό να υποστούν έμφραγμα σε σύγκριση με τους παντρεμένους, ενώ οι ανύπαντρες γυναίκες ήταν 60-65% πιο πιθανό να υποστούν έμφραγμα σε σχέση με τις παντρεμένες.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό European Journal of Preventive Cardiology.

www.vita.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.