Έξοδος της εταιρίας από την αγορά οικιακής ψυχαγωγίας

Η Philips αποχωρεί από το... σαλόνι σαςΗ Philips Electronics, ανακοίνωσε και επίσημα την αποχώρησή της από την αγορά συσκευών οικιακής ψυχαγωγίας, πληροφορία που είχε διαρρεύσει νωρίτερα στους τεχνολογικούς κύκλους. Μάλιστα, η ίδια η εταιρία είχε μειώσει σημαντικά τις επενδύσεις της σε αυτόν τον τομέα εδώ και δύο χρόνια.

Πλέον, η γνωστή εταιρία δείχνει θέλει να εστιάσει σε άλλους τομείς από τους οποίους φαίνεται να έχει περισσότερα περιθώρια κέρδους, όπως αυτός των οικιακών συσκευών και της υγείας.

Όπως γράφει το Newsbeast.gr, η αλλαγή πολιτικής, συνοδεύεται με την πώληση όλων των οπτικοακουστικών εγκαταστάσεων της στην Funai Electric, έναντι του ποσού των 150 εκατομμυρίων ευρώ, συν την αξία των αντίστοιχων αδειών.

Παρά ο γεγονός ότι το περασμένο έτος, ήταν κερδοφόρο για ο συγκεκριμένο τμήμα, η διοίκηση προβλέπει τη σταδιακή μείωση στις πωλήσεις των CD και των DVD, καθώς αυξάνονται συνεχώς οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών αρχείων.

Έτσι, σε μία προσπάθεια να προλάβει αυτή την πτώση, αποφάσισε να επικεντρωθεί στις ξυριστικές μηχανές και τις ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες, που αποτελούν τα πιο κερδοφόρα προϊόντα, σε μία σειρά οικιακών συσκευών, όπως τοστιέρες, καφετέριες, αποχυμωτές και άλλες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.