Στον εισαγγελέα θα οδηγήθηκαν σήμερα τα 35 μέλη του ΠΑΜΕ τα οποία και συνελήφθησαν στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν χθες στο υπουργείο Εργασίας και κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης και απρόκλητες φθορές.

Το ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκε το πρωί στο Πεδίον του Άρεως και εν συνεχεία πραγματοποίησε πορεία προς τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων. Έκει βρέθηκε και η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Το χθεσινό επεισόδιο προκάλεσε και πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και στο ΚΚΕ το οποίο έκανε λόγο για “κυβερνητική καταστολή” ενώ τα μέλη του ΠΑΜΕ αρνήθηκαν ότι προξένησαν ζημιές στο γραφείο του Γ. Βρούτση.

Μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”, το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Παναγιώτης Μεντρέκας είπε ότι είναι ψέμα ο ισχυρισμός ότι οι συνδικαλιστές του κόμματος είχαν κάμερα στο υπουργείο Εργασίας και ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν τα πλάνα που δείχνουν τι ωμή βία χρησιμοποιήθηκε κατά των εργαζομένων έξω από αυτό.

“Εδώ υπάρχει ένα αυταρχικό αμόκ της κυβέρνησης με στόχο, χρησιμοποιεί το ψέμα, την συκοφαντία και την ωμή βία κατά τολμώ να πω της εργατικής πρωτοπορίας. Η κυβέρνηση ξέρει με ποιους έχει να κάνει. Χθες έγινε ένα διάβημα διαμαρτυρίας, πήγαν 35 εκπρόσωποι που είναι όλοι πρόεδροι σωματείων και ομοσπονδιών για να διαμαρτυρηθούν, να κάνουν ένα διάβημα διαμαρτυρίας, ένα πράγμα που συνηθίζεται, γι’ αυτό τους έχουν εκλέξει άλλωστε οι εργαζόμενοι να πούν στον υπουργό, να του ζητήσουν το λόγο, την ημέρα που έκοβε τις συντάξεις. Εμείς είμαστε σίγουροι και έχουμε κάθε λόγο να πιστέψουμε και έχει δώσει αποδείξεις το ΠΑΜΕ ότι την αγωνιστικότητά μας, τον συνδικαλιστικό και πολιτικό τσαμπουκά μας δεν τον βγάζουμε σε χαρτοφύλακες”, σημείωσε.

Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου είπε: “Είναι η φαντασία πραγματικά αξιοθαύμαστη, δεν λειτουργούμε πια με τέτοιους όρους, είμαστε στον 21ο αιώνα και η κοινωνία μας είναι σε μια πολύ δύσκολη καμπή. Εγώ δεν είμαι αυτόπτης μάρτυρας. Μου μετέφεραν μαρτυρίες. Και οι μαρτυρίες που μου μεταφέρθηκαν και που σας καλώ να ρωτήσετε και εσείς είναι ότι μπήκαν, εισέβαλαν μέσα οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, υπήρξε βιαιοπραγία, υπήρξε βανδαλισμός και υπήρξε προσπάθεια προπηλακισμού του υπουργού. Από εκεί και πέρα, για να μην λέμε εγώ λέω αυτό, εγώ λέω το άλλο, υπάρχει μαρτυρία ότι οι συνδικαλιστές είχαν μαζί τους κάμερα. Ας παρουσιάσουν την εικόνα της κάμεράς τους. Επειδή δεν πρέπει να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος. Αυτό που είπα και χθες στη δήλωσή μου, αυτά τα φαινόμενα δεν θα πρέπει να πολλαπλασιαστούν. Αυτά τα φαινόμενα βίας σε κάθε μορφή πρέπει να αποκηρύσσονται έμπρακτα. Για άλλη μια φορά απευθύνω έκκληση σε όλους μας να κατεβάσουμε λίγο τόνους, να μιλήσουμε επί της ουσίας”.

Χθες το απόγευμα η Αλέκα Παπαρήγα βρέθηκε στη ΓΑΔΑ, ενώ ο βουλευτής του κόμματος, Χρήστος Κατσώτης έκανε παράσταση στον εισαγγελέα και ζήτησε οι συλληφθέντες να αφεθούν ελεύθεροι καθώς είναι όλοι συνδικαλιστές.

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση μετέβη και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Δ. Στρατούλη, που έκανε διάβημα στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

Megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.