Οι Μερένχες υποδέχονται τους Μπλαουγκράνα στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου

Ισπανία: Τιτανομαχία Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα

Η χρονιά ξεκίνησε σχεδόν ιδανικά για την πρωταθλήτρια Ισπανίας Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία κατέκτησε το ισπανικό Σούπερ Καπ στις διπλές αναμετρήσεις απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Ωστόσο η συνέχεια ήταν απογοητευτική για την ομάδα του κ. Ζοζέ Μουρίνιο, η οποία παρακολουθεί σε ρόλο κομπάρσου τη ξέφρενη κούρσα της «αιώνιας» αντιπάλου της στην Πριμέρα Ντιβισιόν.

Ηδη από τον περασμένο Δεκέμβριο ο πορτογάλος προπονητής έχει δηλώσει ότι η Ρεάλ έχει τεθεί εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Την ίδια εποχή φούντωνε η φωτιά στα αποδυτήρια των μαδριλένων. Από τη μία πλευρά η υπόθεση της (μη) επέκτασης του συμβολαίου του Κριστιάνο Ρονάλντο, από την άλλη ο «εμφύλιος» μεταξύ ισπανών και πορτογαλόφωνων. Η Ρεάλ βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί και ουσιαστικά σε έναν μήνα παίζει (σχεδόν) όλη της τη χρονιά. Από τη μία οι ημιτελικοί του Κυπέλλου Ισπανίας απέναντι στη Μπαρτσελόνα αρχής γενομένης από το αποψινό (22.00, ΟΤΕ TV) «clasico» και από την άλλη οι αναμετρήσεις με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ματς – φωτιά δηλαδή στις δύο διοργανώσεις που απέμειναν να κυνηγήσει η Ρεάλ.

Από την άλλη πλευρά η Μπαρτσελόνα του κ. Τίτο Βιλανόβα φιλοδοξεί να καταρρίψει κάθε ρεκόρ και δεδομένης της σχέσης – οργής που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των Μπλαουγκράνα και του κ. Μουρίνιο τα τελευταία χρόνια, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι οι Καταλανοί θα δουν ως επιπλέον κίνητρο την αποδόμηση της Ρεάλ, απειλώντας να επαναλάβουν την περυσινή πρόκριση επί της αντιπάλου της και να σταματήσουν το αήττητο σερί 31 εντός έδρας αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις (26 νίκες, 5 ισοπαλίες) της Βασίλισσας!

Από τη γηπεδούχο Ρεάλ, η οποία έχει τραγικό εντός έδρας ρεκόρ απέναντι στην «αιώνια» αντίπαλό της τα τελευταία χρόνια (1 νίκη, 2 ισοπαλίες, 5 ήττες) θα απουσιάσουν οι τραυματίες Ικερ Κασίγιας και Πέπε, καθώς και οι τιμωρημένοι Σέρχιο Ράμος, Φάμπιο Κοεντράο και Ανχελ ντι Μαρία, ενώ από την άλλη πλευρά η Μπαρτσελόνα παρατάσσεται με όλα της τα αστέρια, καθώς επιστρέφει ο Τζέραρντ Πικέ που εξέτισε την ποινή του, ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν και οι Ζόρντι Αλμπα, Αντρές Ινιέστα και Σεσκ Φάμπρεγας που ξεκουράστηκαν στο ματς πρωταθλήματος με την Οσασούνα.

Παναγιωτάς Γιώτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.