Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί πανθεσσαλική σύσκεψη από τους αγρότες που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις στον Παλαμά Καρδίτσας «για να αποφασιστούν τα περαιτέρω βήματα και η μορφή του αγώνα μας»

http://www.agronews.gr/files/temp/7790500947CDD328284898B9CB2861FE.jpg
Νωρίτερα, την Παρασκευή οι τρεις αγροτικές ομοσπονδίες της Θεσσαλίας πραγματοποίησαν κοινή συνεδρίαση στις 11 το πρωί στο Βασιλί Φαρσάλων όπου συζητήθηκε η πορεία της κινητοποίησης.

Την ίδια μέρα στις 19.00 το απόγευμα έγινε ευρεία σύσκεψη των αγροτών της Λάρισας στην Γαλήνη στο καφενείο «Γκέκα» για την καλύτερη προετοιμασία των κινητοποιήσεων.

Σαββατοκύριακο προετοιμασίας των «στρατοπέδων»

Συγκεντρώσεις σε πλατείες και παράταξη τρακτέρ σε κεντρικούς δρόμους ανά νομό, προκειμένου να «μετρήσουν» δυνάμεις οργανώνουν το Σάββατο το πρωί οι εκπρόσωποι της «Πρωτοβουλίας για την ανασυγκρότηση του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος», Χρήστος Γκόντιας, Γιάννης Παναγής και Θόδωρος Παπακωνσταντίνου. Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου θα ξαναμαζευτούν στον Πλαταμώνα, για να αποφασίσουν τι θα κάνουν, ανάλογα και με το τι τους έχουν απαντήσει τα τρία κυβερνητικά κόμματα για συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Μπλόκο στο Κάστρο

Στη Λιβαδειά θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση την Τρίτη 29 Ιανουαρίου από τους αγρότες της Βοιωτίας.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Βάγγο, «θα αποφασίσουμε ποια μέρα θα κλείσουμε τον κόμβο του Κάστρου στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας. Δεν έχουμε λόγο να κάνουμε άλλες συναντήσεις επί συναντήσεων. Δεν βγαίνει τίποτα έτσι. Αίτημά μας είναι η μείωση του κόστους της καλλιέργειας». Το «μπλόκο» του Κάστρου αναμένεται να συγκεντρώσει τον κύριο όγκο των αγροτών από Λιβαδειά, Ορχομενό και Αλίαρτο.
Άκαρπη η συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, επισημαίνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας σε ανακοίνωσή της.

Η επιστολή της ΕΟΑΣΝΛ έχει ως εξής:
«Η συνάντηση με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης απέβη άκαρπη καθώς δεν ικανοποίησε κανένα από τα αιτήματα που του έθεσαν οι Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας. Σε πολλά αιτήματα μας απάντησε ότι δεν είναι της αρμοδιότητας του αλλά άλλων υπουργείων και της κυβέρνησης συνολικά. Επικαλέστηκε την οικονομική κρίση, όμως για την κρίση δεν ευθύνονται οι αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Ευθύνεται η συσσώρευση αμύθητων κερδών στα χέρια των βιομηχάνων, τραπεζιτών, εφοπλιστών και άλλων αφού χρήμα υπάρχει όπως απέδειξε και η περίφημη λίστα Λαγκάρντ.

Οι αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα καλούνται να πληρώσουν την κρίση. Οδηγείται στην φτώχεια και εξαθλίωση η συντριπτική πλειοψηφία του λαού. Η προσπάθεια εκ μέρους της ηγεσίας του υπουργείου να στρέψει τα άλλα λαϊκά στρώματα ενάντια στους αγρότες και τον αγώνα μας δεν θα περάσει. Το «έργο» αυτό το έχουμε ξαναδεί, έχουμε την εμπειρία να το αντιμετωπίσουμε. Επιβάλλεται να δυναμώσει η κοινή δράση όλων των λαϊκών στρωμάτων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και προς αυτή την κατεύθυνση η ΕΟΑΣΝΛ θα πάρει άμεσα πρωτοβουλίες.

Μετά και το αδιέξοδο στην συνάντηση με το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση που έχει ξεκινήσει από την Κυριακή βγάζοντας τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών και ενισχύοντας τα ήδη υπάρχοντα.

Κλιμάκια της ΕΟΑΣΝΛ, των Αγροτικών Συλλόγων και των Επιτροπών Αγώνα συνεχίζουν τις συσκέψεις και περιοδείες σε χωριά για την ενημέρωση των αγροτών και κτηνοτρόφων και την καλύτερη προετοιμασία των κινητοποιήσεων.

Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση των Ομοσπονδιών Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων στο Βασιλί Φαρσάλων όπου θα εκτιμηθεί η πορεία της κινητοποίησης. Την ίδια μέρα στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη των αγροτών της Λάρισας στην Γαλήνη στο καφενείο «Γκέκα» για την καλύτερη προετοιμασία των κινητοποιήσεων.

Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου το πρωί θα πραγματοποιηθεί Πανθεσσαλική σύσκεψη των αγροτών που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις στον Παλαμά Καρδίτσας για να αποφασιστούν τα περαιτέρω βήματα και η μορφή του αγώνα μας».

Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας

Ταγκαλάκη Έλενα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.