http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/4B56C3510B61D3AFE4FF77C19669E909.jpgΒροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά, αναμένουν οι μετεωρολόγοι για το Σαββατοκύριακο.

Ειδικότερα για σήμερα τις βραδινές ώρες αναμένονται χιονοπτώσεις σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με πολύ χαμηλό υψόμετρο, ενώ στην ανατολική ηπειρωτική χώρα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από -5 έως 5 βαθμούς στη δυτική Μακεδονία, από -1 έως 9 στη βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 9 βαθμούς στην κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 14 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά με τις μέγιστες στην Ήπειρο να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες και 9 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις, αλλά σταδιακά στα βόρεια πελάγη θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και στα νότια πελάγη σε δυτικούς ισχυρούς μέχρι σχεδόν θυελλώδεις. Ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες με βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι, αναμένουν οι μετεωρολόγοι το Σάββατο στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς μέτριους.

Βροχές, κυρίως μετά το μεσημέρι, και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα του νομού, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Τη νύχτα προς Κυριακή είναι αρκετά πιθανό να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις και μέσα στην πόλη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 8 βαθμούς, με σημαντική πτώση μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο ανατολικό αιγαίο και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο όπου πιθανόν να είναι ισχυρές. Βελτίωση αναμένεται στα βορειοδυτικά από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε πτώση σε όλη τη χώρα.
Tην Κυριακή αναμένεται στην Αττικη αυξημένη συννεφιά νωρίς το πρωί, ασθενής βροχή αλλά και διαστήματα με καθαρό καιρό για το υπόλοιπο της ημέρας.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται πιθανή βροχή ή χιονόνερο αλλά και διαστήματα με καθαρό καιρό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αραιή συννεφιά τη νύχτα.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.