Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Διοίκησης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου

Ι. Ιωαννίδης: Το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να στηρίζεται μόνο στον ΟΠΑΠΤο ποδόσφαιρο πρέπει να αναζητήσει πόρους από την ιδιωτική πρωτοβουλία πέραν του ΟΠΑΠ τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης στο χαιρετισμό που απηύθυνε χορηγίες στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Διοίκησης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου που διοργανώνει η Σούπερ Λίγκα. Παράλληλα παρατήρησε ότι ο εκσυγχρονισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν συμβαδίζει με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό.

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Ιωαννίδη:

«Η πρωτοβουλία διοργάνωσης του συνεδρίου είναι, φυσικά, αξιέπαινη, διότι σε παρόμοιες εκδηλώσεις αναπτύσσεται προβληματισμός, όχι μόνο από τους ομιλητές αλλά και από όλους τους συμμετέχοντες και αναμφισβήτητα συμβάλλει στην αναζήτηση και εύρεση λύσεων στα προβλήματα του χώρου του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Προβλήματα που έχουν προκύψει κατ΄ αρχήν από την οικονομική κρίση που εδώ και 3 χρόνια βιώνουμε και επηρεάζει όλους τους τομείς και επομένως και τον αθλητισμό. Όμως δεν είναι τα μοναδικά.

Τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια αναβάθμισης, του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ώστε σταδιακά να αποκτήσει όλα τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης οργάνωσης και διοίκησης. Βέβαια, το ελληνικό ποδόσφαιρο μετράει ήδη πάνω από 30 χρόνια επαγγελματισμού αλλά είναι αλήθεια ότι ο εκσυγχρονισμός του δεν συμβάδιζε με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό. Εδώ και χρόνια δεν μιλάμε πλέον για απλές ομάδες αλλά για επιχειρήσεις και για ανώνυμες εταιρείες, που ναι μεν τους αναγνωρίζεται μία ιδιάζουσα μορφή, δεδομένης της κοινωνικής διάστασης αλλά οφείλουν να συμμορφώνονται με τους κοινούς κανόνες.

Για δεκαετίες το ποδόσφαιρο στηριζόταν, σε πολύ μεγάλο βαθμό, στη βοήθεια ή στις χορηγίες, όπως λέγονται, του ΟΠΑΠ, ο οποίος υπήρξε πραγματικός αιμοδότης και συμπαραστάτης. Όμως πρέπει να αναζητηθούν και να βρεθούν και άλλοι τρόποι αύξησης των εσόδων. Πιστεύω ότι σε αυτές τις διαδικασίες όλοι είμαστε σύμφωνοι και όλοι επιθυμούμε τη βελτίωση του ποδοσφαίρου.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο προσφορά θεάματος αλλά πρέπει να διαθέτει και σωστή διοίκηση και χρηματοοικονομική διαχείριση. Πρέπει τα κεφάλαια να είναι επαρκή και γνωστής προέλευσης, να προστατεύει τους πρωταγωνιστές του δηλαδή τους ποδοσφαιριστές και να λειτουργεί χωρίς φαινόμενα βίας.

Έτσι θα ενταθεί με υγιή τρόπο ο ανταγωνισμός και θα γίνει πιθανή η επιστροφή όλων των αγνών φιλάθλων στα γήπεδα.

Γιατί το ποδόσφαιρο, όλοι το γνωρίζουμε, είναι ένα ιδιαίτερα αγαπητό άθλημα, για τη συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων, οι οποίοι πραγματικά επιθυμούν και απαιτούν να τεθούν νέες και γερές βάσεις στο οικοδόμημά του».

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.