Ένας ακόμη στόχος του Παναθηναϊκού χάθηκε στην εφετινή αγωνιστική σεζόν, αφού οι «πράσινοι» ηττήθηκαν με 1-0 από τον Πλατανιά χάρη στο γκολ του Αναστασάκου στο 87’ και αποκλείστηκαν στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το «τριφύλλι» είχε νικήσει 2-1 στο πρώτο ματς του ΟΑΚΑ και έτσι το γκολ της χρυσής αλλαγής του Αναστασιάδη χάρισε την ιστορική πρόκριση στους Χανιώτες. Διαμαρτύρονται γα πέναλτι οι «πράσινοι» σε ανατροπή του Μαυρία στο 58′.

Το πρώτο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από μετριότητα. Ο ρυθμός κακός, οι φάσεις ελάχιστες και μετρημένες. Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε πάντως στον Παναθηναϊκό, όταν στο 25′ ο Σο έκανε τη σέντρα, αλλά ο Τοτσέ έπιασε «αέρα», χάνοντας σπουδαία ευκαιρία. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι «απάντησαν» στο 41′, όταν ο Καπίνο δεν αιφνιδιάστηκε στο μακρινό σουτ του Ναζλίδη.

Στο 49′ η ασίστ του Ναζλίδη έβγαλε τον Ονιέμα απέναντι στον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, αλλά ο Καπίνο διαφύλαξε εκ νέου την εστία του, ενώ στο 58′ ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κάστελς στον Μαυρία, σε φάση που φάνηκε να υπάρχει παράβαση.

Τελικά ο αγώνας έμελλε να κριθεί τρία λεπτά πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας, όταν ο Καπίνο απέκρουσε χωρίς να συγκρατήσει την μπάλα στο σουτ του Κάλαϊτζιτς και ο Αναστασάκος πρόλαβε τον Βύντρα και έγραψε μια «χρυσή σελίδα» στην ιστορία της ομάδας του.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός έμεινε νωρίς έξω από όλους τους στόχους του. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το γκολ του Πλατανιά αποβλήθηκε ο Φάμπρι για έντονη διαμαρτυρία.

ΔΑΙΤΗΤΗΣ: Στ. Μάνταλος (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κανακούδης – Σο, Σεϊταρίδης

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Ποτουρίδης, Κάλαϊτζιτς, Κουρτεσιώτης (57΄ Κανακούδης), Κάστελς, Τετέ, Μαραγκουδάκης (71΄ Αναστασάκος), Ονιέμα, Μιρτσέτα (80΄ Δέντσας), Ναζλίδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φαμπρισιάνο Γκονσάλες): Καπίνο, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Σο, Ζέκα, Μαυρίας (80΄ Μπαρμπαρούσης), Σισοκό, Τοτσέ.

Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 2-0 του Ολυμπιακού Βόλου και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Ντε Μπλάσις (62΄) και Φορμίκα (77΄). Στο πρωτο αγώνα οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 1-1.

«Αστεράτη» πρόκριση με νίκη 2-0 επί του Ολυμπιακού Βόλου
Ο Αστέρας Τρίπολης στο πρώτο ημίχρονο «κρατούσε» τα ηνία του αγώνα χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα απειλητικός ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Με την επανάληψη όμως του αγώνα οι «αρκάδες» μπήκαν πιο δυνατά και έδειξαν πως ήθελαν πολύ πιο την πρόκριση στον επόμενη φάση του θεσμού.

Τελικά το γκολ για τον Αστέρα πέτυχε ο Ντε Μπλάσις (62΄) με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Φορμίκα (76΄) με ένα μακρινό σουτ που κόντραρε σε αντίπαλο με την μπάλα να διαγραφεί μια περίεργη τροχία και να καταλήγει στα δίχτυα του Ολυμπιακού Βόλου.

Ντεμπούτο με την φανέλα του Αστέρα έκανε και το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας Κάφα που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 80΄στην θεση του Περόνε.

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Κουρμπέλης, Σανκαρέ, Φραγκουλάκης (46΄ Ναβάρο), Φορμίκα, Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Περόνε (80΄ Κάφα), Έγκον (59΄ Ουσέρο).

Ολυμπιακός Βόλου (Σάββας Παντελίδης): Σταυράκης, Πετκάκης (59΄ Στουρνάρας), Παλαιολόγος, Γουσούλης, Γκότοβος, Κοτζαθανάσης, Τσιάτσιος, Στογιάνοφ, Ανιέτε (67΄ Γαλάνης), Μπακαγιόκο, Ογιαρμπίντε.

Το πρόγραμμα:

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013
17:00 Πλατανιάς – Παναθηναϊκός 1-0 (1-2)
20:00 Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός Βόλου 2-0 (1-1)

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2012
17:00 Φωστήρας – ΠΑΣ Γιάννινα (0-2)
20:00 ΠΑΟΚ – Καλλιθέα (0-2)

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2012
17:00 SKODA Ξάνθη – Βέροια (1-2)
20:00 Καβάλα – Ολυμπιακός (0-2)

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2012
14:00 Κέρκυρα – Λεβαδειακός (1-2)
20:00 Πανθρακικός – Απόλλων Σμ. (1-1)

* Σε παρένθεση τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων.

 

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.