Στη θέση Κλειδί, ενεπλάκησαν 28 ΙΧ, νταλίκες και φορτηγά – Δεκάδες οι τραυματίες, τέσσερις σοβαρά – Διαβάστε την ανακοίνωση της Αστυνομίας

http://www.skai.gr/files/temp//91DF5BD5E00A36B3733553580E07DCD5.jpg(Ανανεωμένο)Μία νεκρή και τουλάχιστον τέσσερις σοβαρά τραυματίες είναι ο απολογισμός της διπλής καραμπόλας, στην οποία ενεπλάκησαν 28 ΙΧ, νταλίκες και φορτηγά αυτοκίνητα, πολλά από τα οποία ανατράπηκαν, σήμερα  Τρίτη το πρωί στην Εγνατία οδό, στη θέση Κλειδί, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις λόγω της πυκνής ομίχλης.

Το πρωτοφανές σε έκταση δυστύχημα, ξεκίνησε σύμφωνα με πληροφορίες όταν γύρω στις 8.30 το πρωί «δίπλωσε» μια νταλίκα στο ρεύμα από Βέροια προς Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να πέσουν πίσω της τα πρώτα οκτώ οχήματα.

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/2EC6ABDF2B07E11804D5D6F022DF1BB4.jpg

Ανάμεσα στα οχήματα που ενεπλάκησαν ήταν ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που μετέφερε μια ετοιμόγεννη γυναίκα από την Πτολεμαίδα, η οποία κυοφορούσε δίδυμα. Η γυναίκα που διανύει την 34η εβδομάδα της κύησης, είναι σε άριστη κατάσταση και υποβλήθηκε σε όλες τις εξετάσεις στη Γ’ Μαιευτική Κλινική του Ιπποκρατείου νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη και θα παραμείνει για παρακολούθηση στο νοσοκομείο προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο πρόωρου τοκετού.

Από τα 20 συνολικά οχήματα ανασύρθηκαν άλλοι δύο τραυματίες.

Από την πρώτη καραμπόλα στο νοσοκομείο της Βέροιας διακομίστηκαν 12 τραυματίες εκ των οποίων τρία παιδιά και μία γυναίκα νεκρή, όπου σύμφωνα με το Star-Fm.gr, ήταν ηλικίας 78 χρονών από την Νέα Καρδιά Κοζάνης.

Στο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκαν εφτά, στο Αγιος Δημήτριος δύο και στο Ιπποκράτειο μία έγκυος, την οποία μετέφερε ασθενοφόρο που ενεπλάκη στο τροχαίο.

Λίγο αργότερα, 500 μέτρα πιο πίσω, σημειώθηκε η δεύτερη καραμπόλα με 8 αυτοκίνητα, από τα συντρίμια των οποίων απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική και τους διασώστες του ΕΚΑΒ μια γυναίκα νεκρή και άλλοι 24 τραυματίες, από τους οποίους οι τέσσερις σοβαρά.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δέκα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ (δύο από Κατερίνη, τέσσερα από Βέροια και τέσσερα από Θεσσαλονίκη) για τη μεταφορά των τραυματιών σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Βέροιας.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και τρία παιδιά, που έχουν μεταφερθεί στο γενικό νοσοκομείο της Βέροιας.

Mε ανακοίνωση της η γενική αστυνομική διεύθυνση περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέρει πως στο σημείο, από τον κόμβο Αλεξάνδρειας μέχρι το ύψος στην ΠΑΘΕ, υπάρχει πυκνή ομίχλη και παρακαλούνται οι οδηγοί να κινούνται με προσοχή.

Από τις 14:00΄ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.

Star-Fm.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΪ , ΔΟΛ

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:
Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στο Κλειδί Ημαθίας – Έλαβαν χώρα δύο ξεχωριστές εμπλοκές οχημάτων με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό μιας 78χρονης ημεδαπής και τον τραυματισμό άλλων είκοσι έξι ατόμων

Σήμερα (22.01.2013) και ώρα 08:20΄, στο 285ο και στο 286ο χλμ. της Εγνατίας Οδού Ηγουμενίτσας – Κήπων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Π.Α.ΘΕ. (ύψος του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων Πλατάνου Ημαθίας), λόγω κυρίως πυκνής ομίχλης, έλαβαν χώρα δύο ξεχωριστά τροχαία ατυχήματα με εμπλοκή δεκαοκτώ και εννέα οχημάτων αντίστοιχα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό μίας 78χρονης ημεδαπής και τον τραυματισμό άλλων είκοσι έξι ατόμων.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν και μετέβησαν στον τόπο του δυστυχήματος αστυνομικοί της Τροχαίας, άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και σταθμοί του Ε.Κ.Α.Β. των Νομών Ημαθίας και Θεσσαλονίκης για τον απεγκλωβισμό και τη μεταφορά των ατόμων στα εφημερεύοντα Νοσοκομεία της Βέροιας και της Θεσσαλονίκης.

Την προανάκριση και τις έρευνες για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.