Διαμαρτύρονται για ενδεχόμενη μετατροπή σε Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων


Ένταση προκλήθηκε χτες το μεσημέρι στην πύλη του Κέντρου Νεοσυλλέκτων Μαυροδενδρίου, όταν κάτοικοι της τοπικής κοινότητας πήγαν να επιδώσουν ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης ενάντια στη μετατροπή του στρατοπέδου σε Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών.

Οι κάτοικοι με επικεφαλής τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Χρήστο Αλμασίδη, τον αντιδήμαρχο Κοζάνης Στάθη Τσανακτσίδη και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Μαυροματίδη, έφτασαν στις 2 το μεσημέρι στο στρατόπεδο, πραγματοποιώντας πορεία διαμαρτυρίας. Αντιπροσωπεία προσήλθε στο γραφείο του διοικητή του 523 Τ.Π., στον οποίο επέδωσε το ψήφισμα και τον ενημέρωσαν για την κατηγορηματική αντίθεση σε τυχόν σχέδιο δημιουργίας κέντρου μεταναστών, ενημερώνοντας συγχρόνως, ότι θέση της κοινότητας και των φορέων είναι η συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Νεοσυλλέκτων στο Μαυροδένδρι.

Όμως δημιουργήθηκε ένταση όταν οι κάτοικοι αντίκρισαν για άλλη μία φορά τοπογραφικό συνεργείο του στρατού να διενεργεί μετρήσει στο στρατόπεδο, γεγονός που ενισχύει τις υποψίες τους, ότι στα σχέδια της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί ένα «γκέτο» στην περιοχή τους.

http://2.bp.blogspot.com/-H2H8j6dk4ec/UP4YctTmb4I/AAAAAAABfmY/y6Krdjm7WqQ/s1600/PTOLEMAIOS.jpg

Εξάλλου, χτες ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χρήστος Αλμασίδης μαζί με μέλη της Επιτροπής Αγώνα επισκέφτηκαν το δήμαρχο Κοζάνης στο δημαρχείο. Οι εκπρόσωποι του Μαυροδενδρίου ενημέρωσαν το δήμαρχο για τις προθέσεις τους και για τις περαιτέρω ενέργειες, ενώ από την πλευρά του ο Λάζαρος Μαλούτας τους ενημέρωσε για τις δικές του ενέργειες.

Στο ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης που επέδωσαν οι φορείς του Μαυροδενδρίου στο δήμαρχο και στον διοικητή του 523 Τ.Π. σημειώνεται:
«Με το παρόν σας ενημερώνουμε για τα αποτελέσματα της ανοικτής λαϊκής συνέλευσης των κατοίκων του Μαυροδενδρίου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013 στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης με θέμα: «Το ενδεχόμενο δημιουργίας Κέντρου Φιλοξενίας Παράνομων Μεταναστών στο στρατόπεδο Μαυροδενδρίου 523 Τ.Π.»

Σύσσωμοι οι κάτοικοι του Μαυροδενδρίου εξέφρασαν την καθολική τους αντίθεση στην δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Παράνομων Μεταναστών το οποίο θα:
• Δημιουργήσει τεράστια προβλήματα τα οποία έχουν να κάνουν με το αίσθημα της δημόσιας ασφάλειας και υγιεινής.
• Την καταπάτηση των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την δημιουργία ενός σύγχρονου κολαστηρίου Ανθρώπινων ψυχών.
• Την περεταίρω υποβάθμιση της Κοινότητας μας η οποία είναι ήδη επιβαρυμένη από τη λειτουργία των ΑΗΣ και Ορυχείων της ΔΕΗ.

Το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Μαυροδενδρίου εκφράζοντας την ομόφωνη και ομόθυμη άποψη των κατοίκων του απαιτεί:
• Την υιοθέτηση της απόφασης της λαϊκής συνέλευσης των κατοίκων του Μαυροδενδρίου από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
• Την άμεση επαναλειτουργία του 523 Τ.Π ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων με άμεσες ενέργειες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
• Την άμεση λήψη πρωτοβουλιών από το Δήμο Κοζάνης, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τους βουλευτές του Ν. Κοζάνης για την επίλυση του θέματος (αποτροπή της δημιουργίας του) και στήριξη των παραπάνω.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων, αναμένοντας την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων που αφορούν άμεσα τους Έλληνες Πολίτες κατοίκους της κοινότητας Μαυροδενδρίου. »

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.