Έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθειά της να αποφύγει τον υποβιβασμό κατέκτησε η ουραγός Κέρκυρα. Η ομάδα του Ακη Μάντζιου απέσπασε “λευκή” ισοπαλία (0-0) από την Ξάνθη στα Πηγάδια, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

Η Κέρκυρα ήξερε ότι έπαιζε ένα από τα τελευταία της χαρτιά για παραμονή και μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένη για μεγάλη μάχη. Έχασε, μάλιστα, τη μεγαλύτερη ευκαιρία, μόλις στο 7΄, όταν ο Λοντίγκιν νίκησε τον Αγρίτη σε κλασικό τετ-α-τετ.

Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι ανέκτησαν τον έλεγχο και ήταν καλύτεροι, χωρίς ωστόσο να… προβληματίζουν ιδιαίτερα την άμυνα των “Φαιάκων”. Ο Μαρίν στο 19΄, ο Σμιθ στο 59΄ και ο Μάνταλος στο 70΄ βρέθηκαν σε θέση βολής, αλλά τα “χάλασαν” στην τελική προσπάθεια.

Στο 81΄ ο Ντιέ φάνηκε να είναι πιο αποτελεσματικός, όμως ο Αναστασόπουλος πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση. Από εκεί και πέρα, ο Ονουάτσι έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και αντικαταστάθηκε, ενώ έλειψαν οι εμπνεύσεις του τιμωρημένου Μαρσελίνιο.

Έτσι, η Κέρκυρα βρήκε την ευκαιρία να κρατήσει τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη στο “μηδέν”, ένα επίτευγμα που αποκτά μεγάλη σημασία, αν αναλογιστεί κανείς ότι στους δύο τελευταίους εντός έδρας αγώνες της, η Ξάνθη “φιλοδώρησε” με τρία γκολ τον ΟΦΗ (3-0) και με τέσσερα τον Πανιώνιο (4-0).

Τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση SKODA Ξάνθη-Κέρκυρα για την 18η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Διαιτητής: Μαντάκης (Ημαθίας)

Κίτρινες: Κομεσίδης – Λεόν, Ζουμπουλάκης, Σταμόγιαννος, Σιμώσης

ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης):
Λοντίγκιν, Γούτας, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Μάνταλος (84΄ Μαρκόφσκι), Σμιθ, Μαρίν, Ονουάτσι (56΄ Ράνος), Ντάνι, Βασιλακάκης (56΄ Ντιέ), Κομεσίδης

ΚΕΡΚΥΡΑ (Άκης Μάντζιος):
Αναστασόπουλος, Μπουκουβάλας, Πετρούσης, Σταμόγιαννος (69΄ Ηλιάδης), Αγρίτης (63΄ Σιμώσης), Λεόν (85΄ Γκούμας), Έντερ, Τσουμάνης, Κοντοδήμος, Στάμου, Ζουμπουλάκης

 

ΔΟΛ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.