http://www.espressonews.gr/files/ArticlePhotos/20130114/thumbs/barcode_494x320.jpgΑίσθηση, τουλάχιστον, προκαλεί η αποκάλυψη ότι στα έντυπα των διαμονητηρίων του Αγίου Ορους, με τα οποία εφοδιάζονται οι προσκυνητές, υπάρχει πλέον και γραμμωτός κώδικας, γνωστός ως barcode, που για πολλούς αντιστοιχεί στο χάραγμα του Αντίχριστου.

Στο διαμονητήριο (φωτο) που προμηθεύτηκε ο κ. Δημήτριος Σωτηρόπουλος, διαχειριστής ιστοσελίδας, διαπίστωσε με έκπληξη την ύπαρξη του barcode, κάτι που δεν υπήρχε μέχρι πριν από λίγες μέρες. Μάλιστα, πρόκειται για μια νεότερη μετεξέλιξη του γραμμωτού κώδικα, που ονομάζεται «QR».

Ο κώδικας «QR» είναι ένας γραμμωτός κώδικας (barcode) δύο διαστάσεων που δημιουργήθηκε από την ιαπωνική εταιρεία Denso-Wave το 1994. Το «QR» προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων «Quick Response» (Γρήγορη Ανταπόκριση), επειδή οι δημιουργοί του είχαν ως κύριο σκοπό τα δεδομένα που περιέχονται στον κώδικα να αποκωδικοποιούνται με μεγάλη ταχύτητα.

Ο συγκεκριμένος κώδικας μπορεί να «διαβαστεί» από ένα κινητό τηλέφωνο ανάλογης τεχνολογίας (Smartphone)! Εύλογα λοιπόν δημιουργούνται κάποια ερωτήματα, όπως ποια είναι η χρησιμότητα αναγραφής του γραμμωτού κώδικα πάνω στα διαμονητήρια, από τη στιγμή που οι «παλαιοί» αριθμοί που εξασφάλιζαν τη γνησιότητά του, καθώς και οι σφραγίδες της Ιεράς Επιστασίας υπάρχουν ακόμη κανονικά; Πώς το Αγιο Ορος που έχει ταχθεί κατά της ηλεκτρονικής παρακολούθησης εφαρμόζει τώρα το ίδιο για τους προσκυνητές του;

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.