http://2.bp.blogspot.com/-v_de88pjRS0/UPQcVxko7BI/AAAAAAABcUY/hnkpo6BIypo/s1600/image.jpgΣτην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς βρέθηκε ο Yπουργός Eσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψής του στην πόλη, πραγματοποιώντας σειρά επαφών με τις τοπικές αρχές του τόπου, το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013.

Το πρόγραμμα επισκέψεων του Υπουργού ξεκίνησε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κκ Σεραφείμ. Ακολούθησε επίσκεψη στο Δημαρχείο Καστοριάς όπου συναντήθηκε με τους τρεις Δημάρχους και άκουσε τα αιτήματά τους και στη συνέχεια μετέβη στην Αντιπεριφέρεια, όπου παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή, της βουλευτή Μαρίας Αντωνίου, των Αντιπεριφερειαρχών Δημήτρη Σαββόπουλου, Πασχάλη Χαρούμενου και Γιώργου Δασταμάνη, όλων των περιφερειακών συμβούλων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς αλλά και Συμβούλων και Δημαρχών της Περιφέρειας, άκουσε τα κυριότερα θέματα που απασχολούν την περιοχή, δεσμευόμενος για την προσπάθεια επίλυσης τους.

http://4.bp.blogspot.com/-sknjg_MSuEw/UPQcbphv-TI/AAAAAAABcVI/SLsS_3eV1kU/s1600/image9.jpg

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής καλωσορίζοντας τον Υπουργό Εσωτερικών, τον ευχαρίστησε για την προσοχή που έχει επιδείξει μέχρι τώρα σε θέματα που αφορούν τη Βόρεια Ελλάδα και τόνισε τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη να βελτιωθεί σε ορισμένα σημεία η γραφειοκρατία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να υπάρξουν και κάποια μέτρα σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς του Καλλικράτη.

Ως παράδειγμα, ο Γιώργος Δακής ανέφερε το μεγάλο κόστος για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου του περασμένου χειμώνα, υπογραμμίζοντας ότι οι δαπάνες ήταν περισσότερες από το σύνολο των ΚΑΠ του 2012. Τέλος, τόνισε χαρακτηριστικά: «Κάνουμε μια πολύ σφιχτή διαχείριση για να είμαστε εντάξει έναντι της κοινωνίας μας, αλλά θεωρώ ότι έχουμε φτάσει σε πολύ οριακό επίπεδο».

http://2.bp.blogspot.com/-L1SqUyO6jLM/UPQcU7fQSYI/AAAAAAABcUQ/-0vn2AUo_So/s1600/iamge11.jpg

Από την πλευρά του ο Αντιπερειφεριάρχης, Δημήτρης Σαββόπουλος έθεσε τα κύρια θέματα που αφορούν την Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και εστιάζονται στο ότι θα πρέπει για το 2013 να γνωρίζουμε πιο έγκαιρα το ποσό του προϋπολογισμού που εγκρίνει η κεντρική κυβέρνηση ώστε να μπορούμε ως Περιφερειακή Ενότητα να διαχειριστούμε καλύτερα τα διαθέσιμα υπόλοιπα.

Σε αυτό το κομμάτι ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι πολύ σύντομα θα γνωρίζουμε τα λεφτά που θα μας διατεθούν ώστε να κάνουμε τη διαχείριση ολόκληρης της χρονιάς. Επιπλέον, σημειώθηκε ότι θα πρέπει να ξεκαθαριστεί το κομμάτι των μεταβιβαζόμενων αρμοδιοτήτων μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, καθώς στην πράξη φέτος υπήρξαν κάποια προβλήματα με το μεταβατικό στάδιο όπου αρμοδιότητες μεταφέρθηκαν στους Δήμους (μεταφορά μαθητών) και δυστυχώς όπως διαπιστώθηκε υπάρχουν και κάποιοι δήμοι που δεν είναι σε θέση να τις αντιμετωπίσουν.

http://2.bp.blogspot.com/-7gb2MsRGU70/UPQcXojVGDI/AAAAAAABcUk/F8kGTn6W5Zk/s1600/image10.jpgΣτη συνέχεια σημειώθηκε ότι λόγω της συνεχόμενης μείωσης του προσωπικού εξαιτίας τόσο της διαθεσιμότητας όσο και της επικείμενης μετακίνησης τους, ο κ. Σαββόπουλος ζήτησε από τον Υπουργό να υπάρχει η δυνατότητα μέσω ΑΣΕΠ να προσλαμβάνονται άτομα με σύμβαση ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση εποχιακών έκτακτων αναγκών, όπως ο αποχιονισμός. Τέλος, δεν παρέλειψε να τονίσει το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας με τη λαθροϋλοτομία του Γράμμου, που είναι άκρως συνυφασμένη με την αποδυνάμωση του στρατού στην περιοχή καθώς και το θέμα του Πανεπιστημίου που χρήζουν άμεσης προσοχής.

http://1.bp.blogspot.com/-L0vSAfz4i7E/UPQcY7Eh9NI/AAAAAAABcUw/DdKl7q69_rk/s1600/image6.jpg

Ο κ. Στυλιανίδης φάνηκε να αντιλαμβάνεται ότι το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ακριτικές περιοχές είναι σαφώς μεγαλύτερο εν συγκρίσει με άλλες και ήταν πολύ θετικός στην προσπάθεια επίλυσής τους.

Η συνάντηση έκλεισε με αναμνηστικά δώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.