http://4.bp.blogspot.com/-sknjg_MSuEw/UPQcbphv-TI/AAAAAAABcVI/SLsS_3eV1kU/s1600/image9.jpgΟι βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, οι σχέσεις της με την αυτοδιοίκηση, μείζονα προβλήματα όπως η θέρμανση στα σχολεία, καθώς και καυτά θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, όπως τα φαινόμενα βίας που πληθαίνουν και εκτινάσσουν στα ύψη την πολιτική αντιπαράθεση, ήταν μερικά από τα ζητήματα, στα οποία αναφέρθηκε ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του το  Σάββατο στην Καστοριά.

Μιλώντας σε σύσκεψη δημάρχων ο υπουργός Εσωτερικών, υπογράμμισε ότι «δρομολογήθηκε λύση στο θέμα της θέρμανσης των σχολείων με την εκταμίευση 20 εκ. ευρώ σε όλη την Ελλάδα και άλλων 5 εκ. ευρώ στοχευμένα για την Α΄ και Β΄ Ζώνη που καλύπτει την Καστοριά και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας». Ανακοίνωσε ακόμη ότι έχει υποβληθεί αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών για έκτακτη χρηματοδότηση περίπου 10 εκ. ευρώ, ποσό που θα κατευθυνθεί αποκλειστικά για θέρμανση σε περιοχές με ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες, όπου οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες.

Στη συνάντησή του με τους δημάρχους της περιοχής, ο υπουργός Εσωτερικών αφού άκουσε τα αιτήματα των δημοτικών αρχόντων, αναγνώρισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αυτοδιοικητικοί φορείς, ωστόσο υποστήριξε ότι «μέσα σε μία πολύ σκληρή πραγματικότητα καταφέραμε να προστατεύσουμε από την κατάρρευση το αυτοδιοικητικό σύστημα της χώρας».

Αναφερόμενος στο μέτρο της διαθεσιμότητας, υπογράμμισε ότι «κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι η κινητικότητα του ανθρώπινου δυναμικού, η κάλυψη των θέσεων που πραγματικά έχουν λειτουργική αξία και η εξοικονόμηση πόρων μέσα από τον εξορθολογισμό της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης».

Παρέπεμψε μάλιστα σε δηλώσεις – διαβεβαιώσεις του υπουργού Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος μιλά για «κινητικότητα» των δημοσίων υπαλλήλων και όχι «για απολύσεις».

Σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε και την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με τις οποίες αντέδρασε έντονα σύσσωμη η αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για «κατάλυση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», ο Ευριπίδης Στυλιανίδης υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής, σημειώνοντας πως «ήταν προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων». Τόνισε μάλιστα ότι «η κυβέρνηση πέτυχε το ακατόρθωτο, δηλαδή να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ και στην ευρωζώνη».

Ερωτηθείς για την έξαρση των φαινομένων βίας στην Αθήνα, ο υπουργός Εσωτερικών, άφησε αιχμές στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας: «όλα αυτά τα φαινόμενα βίας , τα οποία καταπατούν το βασικό αξιακό κώδικα της δημοκρατίας μας και προσβάλουν τον σκληρό πυρήνα την ποιότητας της είναι καταδικαστέα και οφείλουν να τα καταδικάσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις, ό,τι ιδεολογικό προσανατολισμό και αν έχουν. Εμείς τουλάχιστον τα καταδικάζουμε ρητά».

Τον υπουργό Εσωτερικών συνόδευσε κατά την περιοδεία του στην Καστοριά ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, η βουλευτής της Καστοριάς της ΝΔ, Μαρία Αντωνίου, ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Πασχάλης Χαρούμενος.

Ο Ε. Στυλιανίδης επισκέφτηκε τον μητροπολίτη Καστοριάς κ. Σεραφείμ, εκθειάζοντας το «σημαντικό ποιμαντικό και φιλανθρωπικό του έργο», ενώ το βράδυ έκοψε την πίτα της ΝΟΔΕ Καστοριάς.
Να σημειωθεί τέλος ότι είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον υπουργό Εσωτερικών η δήμαρχος Εορδαίας και πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας Παρασκευή Βρυζίδου, ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας και η δήμαρχος Βοΐου Παναγιώτα Ορφανίδου.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.