Με απόφασή του, ο Σύλλογος Μακεδόνων Ηρακλείου Αττικής “Μέγας Αλέξανδρος” , προσφέρει συμβολικά, λίγα χρήματα για την αγορά πετρελαίου σε τέσσερα σχολεία της Β. Ελλάδας. Ανάμεσά τους και το Δημοτικό Σχολείο Κιβωτού Γρεβενών.  Πρόεδρος του Συλλόγου, είναι ο Γρεβενιώτης Δημοσιογράφος -Διεθνολόγος Γιάννης Μήτσιος.

Διαβάστε την απόφαση:

Ηράκλειο Αττικής, 10 Ιανουαρίου 2013

ΘΕΜΑ: ΔΩΡΕΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Οι δραματικές ανακοινώσεις της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για διακοπή των μαθημάτων, μετά τις γιορτές, σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, λόγω των περικοπών των σχετικών χρηματοδοτήσεων για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες των περιοχών, ευαισθητοποίησαν την κοινή γνώμη.

Μία είδηση που – ειδικά την περίοδο των εορτών – δεν μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητο κανέναν – πόσο μάλλον ένα Σύλλογο Μακεδόνων που τα μέλη του κατάγονται από περιοχές που βάλλονται από ακραίες θερμοκρασίες για πολλούς μήνες και γνωρίζουν από πρώτο χέρι το μέγεθος του προβλήματος.

Ως σύλλογος θεωρούμε απαράδεκτο να μη λειτουργούν τα σχολεία, εξαιτίας της έλλειψης θέρμανσης, γνωρίζοντας πως τα περισσότερα σχολεία ορεινών περιοχών της Μακεδονίας, λόγω της γεωγραφικής τους θέσης, έχουν αυξημένες ανάγκες σε πετρέλαιο θέρμανσης και δεν θα πρέπει οι σχολικές αίθουσες να γίνουν «ψυκτικοί θάλαμοι».

Με αυτό το σκεπτικό αποφασίσαμε, σαν πρώτη δράση του νεοεκλεγέντος Δ.Σ., για το νέο έτος, να διαθέσουμε – ως το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε – ένα συμβολικό χρηματικό ποσό για αγορά πετρελαίου θέρμανσης, σε τέσσερα σχολεία, απομακρυσμένων και ορεινών περιοχών, τριών Νομών της Μακεδονίας μας – κατόπιν υπόδειξης των αντίστοιχων Δημοτικών Αρχών -.

Μετά από συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές καταλήξαμε στα:
– Νηπιαγωγείο Παλαίστρας, Ν.ΦΛΩΡΙΝΑΣ,
– Δημοτικό Σχολείο Κιβωτού, Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ,
– Γυμνάσιο Αμμοχωρίου, Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ και
– Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Βαθύτοπου, Κάτω Νευροκοπίου, Ν. ΔΡΑΜΑΣ.

Μία συμβολική κίνηση που μας φέρνει νοερά έστω, κοντά στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, στις ρίζες μας, στον τόπο που γεννηθήκαμε, στον τόπο που αφήσαμε πίσω μας, αλλά ποτέ έξω από την καρδιά μας.
Ευτυχισμένη και δημιουργική χρονιά ας είναι το 2013 για όλο τον κόσμο.

Με εκτίμηση

ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ « Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ »

Διεύθυνση : Στ. Καραγεώργη 2, Ηράκλειο Αττικής Τ.Κ 14121
Τηλ. επικοινωνίας : 210 – 6177347, 6976608444 ( Γ. Μήτσιος – Πρόεδρος )
2130376309, 6973983432 ( Γ. Ζυγογιώργος – Γεν. Γραμματέας )

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.