Από αύριο Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2012 θα είναι σε ισχύ, η διάταξη που αφορά στην αναγραφή στους τιμοκαταλόγους σε εμφανές σημείο με κεφαλαία γράμματα, ιδίου μεγέθους με τη γραμματοσειρά των προσφερόμενων ειδών, η ένδειξη «Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΑΠΟΔΕΙΞΗ-ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)» και αντίστοιχα στην αγγλική γλώσσα (εφόσον υπάρχει τιμοκατάλογος και στην αγγλική γλώσσα) την ένδειξη «CONSUMER IS NOT OBLIGED TO PAY IF THE NOTICE OF PAYMENT HAS NOT BEEN RECEIVED (RECEIPT-INVOICE)»

Η δε κύρωση για τους παραβάτες της διάταξης εφόσον δεν έχουν την απαιτούμενη ένδειξη τον τιμοκατάλογο ορίζεται σε διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ, σύμφωνα με το άρθρο 3 και εφόσον διαπιστωθεί η μη έκδοση του νόμιμου παραστατικού εφαρμόζεται το άρθρο 47 του Ν. 2065/92 σύμφωνα με το οποίο τα Ελεγκτικά Όργανα υποχρεούνται να γνωστοποιούν τις παραβάσεις στη Διεύθυνση Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών.

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Καφετεριών,  Καφενείων, Ειδών  Εστίασης και συναφών επαγγελμάτων Γρηγόρης Τσαπατσάρης, μιλώντας την Παρασκευή (11/01) στον Star-Fm 933.
 
Aκούστε όλη τη συνέντευξη:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.