Μετά τον Άρη, η Καλλιθέα ετοιμάζεται να πετάξει εκτός Κυπέλλου και τον ΠΑΟΚ, τον οποίο νίκησε 2-0 στο πρώτο μεταξύ τους ματς για την φάση των «16»! Μπλακ-άουτ για 20’ στο «Ελ Πάσο»

Του… άλλαξε τα φώτα!Σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου απέκτησε η Καλλιθέα απέναντι στον ΠΑΟΚ, καθώς με πέναλτι του Ντακόλ στο 79’ (επέφερε την αποβολή του Βιβιάν) και του Μαρουκάκη στο 83’ επικράτησε του «Δικέφαλου του Βορρά» με σκορ 2-0! Σωρεία χαμένων ευκαιριών και δύο δοκάρια από τον Σταφυλίδη για τους Θεσσαλονικείς στο δεύτερο ημίχρονο.

Στις 24 Ιανουαρίου (20:00) είναι προγραμματισμένη η ρεβάνς στην Τούμπα.

Λόγω της πτώσης της τάσης του ρεύματος η αναμέτρηση ξεκίνησε με 20λεπτη καθυστέρηση. Πιο κρύοι όπως είναι λογικό οι ποδοσφαιριστές και έχοντας να αγωνιστούν σε ένα κακό αγωνιστικό χώρο, άργησαν να βρουν ρυθμό. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή, αλλά μόλις μια καλή στιγμή με τον Γεωργιάδη να χάνει τετ-α-τετ.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ φάνηκε να σοβαρεύεται και πιέζοντας τους γηπεδούχους έψαξε το γκολ. Δεν είχε όμως ούτε καθαρό μυαλό στην επίθεση, ούτε τύχη. Ο Σταφυλίδης “σημάδεψε” δύο φορές το δοκάρι, μία το αριστερό και μία το δεξί μέσα σε λίγα λεπτά (50′ και 61′), ενώ ούτε οι συμπαίκτες του αντέδρασαν καλύτερα όταν βρέθηκαν σε θέση βολής.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Καλλιθέα όχι απλώς μπήκε στο παιχνίδι, αλλά κατάφερε να πάρει μια πάρα πολύ μεγάλη νίκη. Ο Βιβιάν έκανε πέναλτι πάνω στον Μαρουκάκη και αποβλήθηκε στο 78′, με τον Ντακόλ να ευστοχεί από την άσπρη βούλα και τον Γλύκο να μαζεύει την μπάλα από τα δίχτυα του. Και λίγο αργότερα στο 83′, ο Μαρουκάκης ευνοήθηκε από τις κόντρες και με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-0.

Έτσι, μετά τον Άρη, η Καλλιθέα απειλεί να αποκλείσει και τον ΠΑΟΚ από την συνέχεια του Κυπέλλου. Όλα όμως θα ξεκαθαρίσουν στη ρεβάνς της Τούμπας στις 24 του μηνός.

Καλλιθέα (Γιάννης Παπακώστας): Μιχελής, Φερέιρα, Ντακόλ, Φάι (68′ Ματσούκας), Μουσταφίδης, Χριστοφιλέας (46′ Μαρουκάκης), Ατματσίδης, Σταύρου, Βιγιαρέχο, Αρβανίτης, Κατσικογιάννης (86′ Θεολόγου).

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Γλύκος, Αποστολόπουλος, Σταφυλίδης, Κατσικάς, Βιβιάν, Κατσουράνης (63′ Πέλκας), Κάτσε, Φωτάκης, Λάζαρ, Γεωργιάδης (63′ Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης (70′ Γιάννου).

Νωρίτερα, ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε προβάδισμα πρόκρισης επί του Φωστήρα, του οποίου επικράτησε με 2-0 στους Ζωσιμάδες.

www.sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.