Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013, στις 9:30 το βράδυ, έγινε το απολογιστικό ρεβεγιόν της Βιβλιοθήκης

Μετά το τέλος της προβολής, της κινηματογραφικής ταινίας “URANYA” του Κώστα Καπάκα, και μέσα  στην γενικότερη ευωχία που επικράτησε με την απογείωση του μικρού ιπτάμενου, ο οποίος, στον επίλογο της ταινίας, βίωνε την εκπλήρωση των φανταστικών του ονείρων, περάσαμε σε μια ονειρεμένη προσγείωση των πεπραγμένων της Βιβλιοθήκης για την χρονιά που μας πέρασε και γίναμε συμποσούμενοι και συνδαιτυμόνες στην πιο πρωτότυπη και όμορφα οργανωμένη ρεβεγιόν που «έλαβε χώρα» στον πρώτο όροφο, μέσα στους διαδρόμους των βιβλίων.

Πεπραγμένα, που είχαν, σχεδόν, όλους τους παρευρισκόμενους στην ρεβεγιόν, ως πρωταγωνιστές.

Διοργανώθηκαν: 61 εκδηλώσεις

Συμμετείχαν για την υλοποίηση τους 90 εθελοντές και οι παρακάτω φορείς:

  1. Χορωδία της Βιβλιοθήκης
  2. Θεατρικό εργαστήρι «Οι Άστεγοι»
  3. Γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαμαρίνας
  4. Γυναίκες  του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρανιάς
  5. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοκαισάρειας Ιωανίννων
  6. Γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Δήμητρας
  7. Δημοτικά Σχολεία 1ο,2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 7ο.
  8. Νηπιαγωγείο Αγίου Γεωργίου.

Στις εκδηλώσεις  συμμετείχαν όλες οι ηλικίες και  ο αριθμός της συμμετοχής των συμπολιτών μας φτάνει, με τις στατιστικές της Βιβλιοθήκης, στους 2.160 συμπολίτες μας.

Ακολουθεί ημερολογιακός πίνακας των εκδηλώσεων:

1 8-1-2012 Παρουσίαση του βιβλίου «Όχι στην Παλιά Πόλη» τουΧιδίρογλου       Νίκου. Το βιβλίο παρουσίασαν οι: Αντώνης Παπαβασιλείου και Ζαγκανίκας Σίμος
2 9-1-2012 έως        15-12-2012 Έκθεση φωτογραφικού υλικού και ιστορικών κειμένων από το αρχείο του Αλέξανδρου Τζιόλα με τίτλο «Ο Αιμιλιανός Γρεβενών (1877-1911) και η εποχή του» που φιλοξενήθηκε στη Βιβλιοθήκη από τον Γενάρη, όλο τον επετειακό χρόνο, για τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση των Γρεβενών, μέχρι και τον Δεκέμβρη 2012.
3 16-3-2012 Παρουσίαση του βιβλίου: «Η Ρώμη και οι Γερμανοί» του Γεωργίου Τσερεβελάκη με τους Γιάννη Χρονόπουλο και Στεργιανή Παπαλάμπρου
4 21-3-2012 Αφιέρωμα στον καθηγητή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ποιητή Γιάννη Μότσιο, με τους Δημήτρη Κόκορη, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τον Ηθοποιό Κώστα Γιαλίνη, και τον Ζαγκανίκα Σίμο. Στην απαγγελία ποιημάτων συμμετείχαν η Κική Ευταξία, η Ανθή Τσιάλτα, η Άρτεμη Καραθάνου, Η Φιλομένη Κατσίμπουρα όπως επίσης και ο βιολιστής Θωμάς Τσιοτίκας.
5 24-3-2012 Παρουσίαση του Βιβλίου: «Ο Μητροπολίτης Γρεβενών Αιμιλιανός» του    Ιωάννη Παπαδημητρίου από τον Απόστολο Παπαδημητρίου και τον Ζαγκανίκα Σίμο.
6 2-4-2012 Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με την Παιδαγωγό Φωτεινή Χατζάρα
7 10-5-2012 Εκδήλωση Γαλλοφωνίας στα Γρεβενά σε συνεργασία με τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτο κ Christian Thmonier . Η υποδοχή έγινε από τον πρόεδρο της Εφορείας Χρήστο Παπαϊωάννου
8 19-5-2012 3ο Οδοιπορικό στην Ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού, πραγματοποιήθηκε στη Δήμητρα σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δήμητρας
9 Διήμερο 5-6-2012 και

6-6-2012

Παρουσίαση του βιβλίου: «Χρονοταξίδι στα ίχνη των ελεφάντων» της Μαίρης Τζάγια. Στην στήριξη των εκδηλώσεων του διημέρου υπήρχε η εθελοντική συνεισφορά από τις φίλες της Βιβλιοθήκης : Σοφία Μηλιώνη, Χρυσούλα Βασιλειάδου, Φαρμάκη Θάλεια. Ο Γιώργος Κοκώνης συνέβαλλε με τις τεχνικές του γνώσεις στο στήσιμο των παρουσιάσεων.
10 Τριήμερο

11-6-2012

12-6-2012

13-6-2012

«Ελάτε να ζωγραφίσουμε και να φυτέψουμε λουλούδια».

Τα παιδιά της έκτης τάξεως του 1ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας με τον εικαστικό τους δάσκαλο Γιάννη Κοκορδάτο,  ζωγράφισαν τους εξωτερικούς τοίχους της Βιβλιοθήκης, διαμορφώνοντας αυτή την καταπληκτική αισθητική αλλαγή στην εικόνα Βιβλιοθήκης. Και οι μαθητές της έκτης τάξεως του 2ου Δημοτικού Σχολείου φύτεψαν  λουλούδια στις ζαρντινιέρες που περιβάλλουν τη Βιβλιοθήκη. Συνέβαλαν ο αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος της Βιβλιοθήκης Κωνσταντίνος Μιχαλογιάννης.

11 1-7-2012 «Τα Βιβλία δεν ησυχάζουν, διανυχτερεύουν και μας κρατούν συντροφιά με graffiti, με μουσική και προτάσεις για τον τρόπο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης» Το πινέλο στα χέρια των νέων καλλιτεχνών, της Δήμητρας Μπαζούκη της Χριστίνας Πολύζου, της Βάνια Μηνασίδου, του Πέτρου Τζιόλα, του Κίτα Χρήστου, του Κώστα Ρονάλντο, των αδελφών Βανιώτη Δημήτρη και Γιώργου, του Ζέρβα Αλέξανδρου, του Λάζαρου Μαντζάνα και της Βικτώριας Πολύζου αποκάλυπτε με το σύρσιμό του εικόνες και παραστάσεις μιας άλλης, διαφορετικής αισθητικής οπτικής για τον τόπο μας. Την επικόλληση φελιζόλ στα σκαλοπάτια του Κέντρου Πολιτισμού, και τη σάρωση, κτλ. επιμελήθηκε ο Αντώνης Κλεισιάρης. Συμμετείχαν: η χορωδία της Βιβλιοθήκης, δημιουργία της χορωδού Χαράς Παπαδοπούλου και των συμμετεχόντων σ’ αυτήν :Μαριάνθης Πατούνα, Ξένιας Αναγνώστου, Μαρίας Παπαδημητρίου, Σάσας Ανδρουλάκη, Νίκης Γκαμπράνη, Αντώνη Κλεισιάρη και Γιώργου Παπαδόπουλου. Οι μεθυστικοί αντίλαλοι από το κλαρίνο του Κώστα Τσιοτίκα, του νεώτερου, με το ιδιαίτερο γρεβενιώτικο δημοτικό τραγούδι από τα χείλη του Σάκη Τσιοτίκα. Οι νοσταλγικές τοξαριές της Χριστίνας Κυριακίδου και οι συνοδευτικές κρούσεις του νταουλιού του Γιώργου Αχινιώτη ζωντάνεψαν τον ιστορικό Πόντο. Και οι απογειωτές της μουσικής βραδιάς, οι raper της «Αλλοίωσης».
12 6-7-2012 «Ένα βιβλίο την εβδομάδα: Οι Διαδρομές των Ηρώων» Αναζητώντας «Το κρυμμένο νερό» την αφήγηση έκανε η

Λίτσας Μήττα και βοήθησε η Θεολογία Ταρλατζή

13 Διήμερο

5-6 Ιουλίου 2012

Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη

«Μονοκονδυλιές» με την Λίτσα Μήττα, και βοηθούς την Ανθή Τσιάλτα και την Θεολογία Ταρλατζή.

14 10-7-2012 Συντροφιά στις περιπλανήσεις που έζησε «Η Μαίρη Πινέζα»

Στην αφήγηση η Λίτσα Μήττα και στην οργάνωση της εκδήλωσης η Δήμητρα Μπαζούκη και ο Γεώργιος Αζίζης

15 17-7- 2012 Θερινό σινεμά στα Γρεβενά. Είχαμε την πρώτη προβολή της κινηματογραφικής ταινίας σε ανοιχτό χώρο, στην αυλή της Βιβλιοθήκης. Η ταινία ήταν τα « Φτερουγίσματα», Κοινωνικό δράμα, αμερικανικής παραγωγής 1996. Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης συμμετείχαν : Ο διευθυντής της Ιστορικής Βιβλιοθήκης Σιάτιστας κύριος Μάνιος Παναγιώτη και οι υπάλληλοι της Βιβλιοθήκης Σιατίστης Νίκος Πάϊκος και Δημήτρης Λιάμας και οι φίλοι Αναστάσιος Τζιλίνης Βαγγέλης Βανδής Αζίζης Γεώργιος, Μπαζούκη Δήμητρα, Ζουπουνίδου Μαρία, Βασιλοπούλου Νικολέτα και Κατερίνα Παπανίκου.

Συνέβη στα Γρεβενά, ένα ακόμη όμορφο ταξίδι, που μας έφερε μνήμες από τον παλιό θερινό κινηματογράφο. Και που μας έβαλε να σκεφτούμε το οικολογικό αύριο που χαράζει, με τις επιδιώξεις του ιδιωτικού πλουτισμού σε βάρος της Φύσης.

16 17-7-2012

«Η πριγκίπισσα, ο δράκος, και ο ατρόμητος ιππότης»

η παιδαγωγός Λίτσα Μήττα ανέγνωσε το έξυπνο παραμύθι .

Στη διοργάνωση της εκδήλωσης συμμετείχαν οι φίλοι της Βιβλιοθήκης: Αζίζης Γεώργιος, και Ζουπουνίδου Μαρία

17 19-7-2012 «Ο μικρός πρίγκιπας και το ελιξίριο της νεότητας» Στην αφήγηση η Έφη Λάγκα και στην οργάνωση Θεολογία Ταρλατζή.
18 19-7-2012 «Το Ηλιακό μας Σύστημα» Στην αφήγηση η Έφη Λάγκα και στην οργάνωση Θεολογία Ταρλατζή
19 24-7-2012 «Λύκος Χορτοφάγος Πρόεδρος Σωματείου οι Καλοί Γείτονες» Στην αφήγηση η Έφη Λάγκα και στην οργάνωση Θεολογία Ταρλατζή.
20 27-7-2012 Δεύτερη βραδιά  θερινού σινεμά στα Γρεβενά Εμίρ Κουστουρίτσα «Η ζωή είναι ένα θαύμα» Ο δικηγόρος και φίλος της Βιβλιοθήκης, Τζιούφας Γεώργιος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Γρεβενών έκανε την προλογική εισαγωγή. Συμμετείχαν στην οργάνωση της εκδήλωσης οι Νίκο Πάϊκο, τον Δημήτρη Λιάμα και τον Αναστάσιο Τζιλίνη, Μαρίας Ζουπουνίδου και Μαλβίνας Παπαθεοδώρου.
21 Διήμερο

26,27 Ιουλίου 2012

Τα παιδιά δώσανε «λαλιά» σε χαρτιά και πλαστικά. και φτιάξανε μία «Αυτοσχέδια Ορχήστρα» Ο μουσικό παιδαγωγός Μιχάλης Μαυρομιχάλης σήκωσε τη μπαγκέτα κι αμέσως, άρχισαν ήχοι να πλημμυρίζουν τον χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης
22 31-7-2012 «Ένα σποράκι ταξιδεύει» Στην αφήγηση ήταν η Λίτσα Μήττα και στην οργάνωση της συνέβαλλε ο Αζίζης Γιώργος
23 Διήμερο

1,2 Αυγούστου 2012

«Διαδρομές στην πόλη των Γρεβενών» Η Βιβλιοθήκη συνέβαλλε να γνωρίσουμε την ταυτότητα της πόλης μας Στην οργάνωση συνέβαλαν: η Θεολογία Ταρλατζή, η Σπυριδοπούλου Κατερίνα και ο Γιώργος Αζίζης.
24 Διήμερο

8,9 Αυγούστου 2012

«Τα μονοπάτια των Βιβλίων» Τη μύηση στα μονοπάτια των βιβλίων και το ευχάριστο περιβάλλον της αμεσότητας, της αποδοχής και της ένταξης όλων των παιδιών, διαμόρφωσε η εμψυχώτρια Ταρλατζή Θεολογία
25 Διήμερο

8,9 Αυγούστου 2012

«Τα ζάρια των ιστοριών» Εμψυχώτρια Θεολογία Ταρλατζή Ήταν καταπληκτικό! Όλα μαζί τα παιδιά, δημιούργησαν, με μια απίστευτη συνοχή, μια κοινή ιστορία.

26 Διήμερο

13,20 Αυγούστου 2012

«Τα ζάρια των Ιστοριών» και «Τα μονοπάτια των βιβλίων» ταξίδεψαν στο Σπήλαιο Γρεβενών. Εμψυχώτρια Θεολογία Ταρλατζή

27 31-8-2012 Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «ποιητικές εξιστορήσεις» του Ζήση Κόκκινου. Οι αναγνώσεις κάποιων ενδεικτικών ποιημάτων έγιναν από την Δήμητρα Μπαζούκη, την Βάνια Μηνασίδου και την Μαλβίνα Παπαθεοδώρου
28 13-9-2012 Θερινό σινεμά, για τρίτη φορά στα Γρεβενά. «Fahrenheit (Φαρεναϊτ) 9/11» Συμμετείχαν στην οργάνωση της εκδήλωσης Νίκος Πάϊκος και Δημήτρης Λιάμας. Ο Βαγγέλης Βανδής, Ταρλατζή Θεολογία και οι φίλες της Βιβλιοθήκης: Αντιγόνη Ιωαννίδου, Μιχαέλα Ιωαννίδου, Ανθή Παπαϊωάννου, Αντωνία Ρίζου, Ιωάννα Ρομπόλη, Ιωάννα Τολιοπούλου, Δήμητρα Τσακμακοπούλου και Κατερίνα Παπανίκου.
29 24-9-2012 «Συνάντηση Δρομέων στο δρόμο για την κλασική» Η ψυχή της διοργάνωσης ήταν ο Αντώνης Κλεισιάρης Συμμετείχαν

Ο Dr Αθανάσιος  Λιάντσης Χειρούργος ορθοπεδικός, διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σοφία Μπάμπου Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

30 27-9-2012 «Οι μαθητές της Β΄ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου
περιηγήθηκαν στα μονοπάτια των βιβλίων κι έπαιξαν με τα ζάρια των ιστοριών»,
με τη δασκάλα τους Ιωάννα Παπαδημητρίου και την δασκάλα της Βιβλιοθήκης Μαίρη Παρασκευά
31 8-10-2012 Προβολή ταινίας: «Σινεμά ο Παράδεισος» του Giuseppe Tornatore. Την πρωτοβουλία είχαν η Ανθή Τσιάλτα, ο Ευθύμης Παπαθεοδώρου και ο Δημήτρης Προφέντζας, ο οποίος προλογικά μας μύησε στην όμορφη πλοκή της ταινίας και ο Χρήστος Προφέντζας, που ήταν ο χειριστής του προτζέκτορα.
32 10-10-2012 «Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου ο μύθος της Θεάς Αθηνάς και του Θεού Ποσειδώνα» με τη δασκάλα τους Διαλεχτή Βέργου και την δασκάλα της Βιβλιοθήκης Μαίρη Παρασκευά
33 15-10-2012

Sinema: «Κοτόπουλο με δαμάσκηνα» των : Μαρζάν Σατραπί, Βενσάν Παρονό. Την ταινία πρότεινε και προλόγισε η Ανθή Τσιάλτα.
34 17-10-2012 Παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Παπαδημητρίου

« Από τη γενιά των λεηλατημένων νικών Σπύρος Παπαδημητρίου» Το βιβλίο παρουσίασαν: ο διευθυντής της Βιβλιοθήκης Σίμος Ζαγκανίκας, ο Γιώργος Γιαννόπουλος, εκδ του περ/κού «ΕΝΕΚΕΝ» και ο ιστορικός Όμηρος Ταχμαζίδης.

35 22-10-2012

Sinema: «Οι Ζωές των άλλων» των Φλόριαν Χένκελ Φον Ντονερσμάρκ. Την πολύ διδακτική και όμορφη ταινία την πρότεινε η Βάσω Καραγιώργου.
36 22-10-2012 «Κυβοϊστορίες» με τους μαθητές της Γ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου με τη δασκάλα τους Σοφία Ζιάκα και την δασκάλα της Βιβλιοθήκης Μαίρη Παρασκευά
37 29-10-2012

Sinema: «Easy Rider» του Dennis Hopper. Η επιλογή της ταινίας έγινε από τον πρόεδρο της Βιβλιοθήκης Χρήστο Παπαϊωάννου, ο οποίος έκανε και την προλογική του μύηση στην πλοκή της.
38 31-10-2012

«Η αρκούδα που αγαπούσε τα δέντρα» Με τους μαθητές της Α΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου με τη δασκάλα τους Αθηνά Τζιάλλα και την δασκάλα της Βιβλιοθήκης Μαίρη Παρασκευά
39 31-10-2012 «Origami, η τέχνη της αναδίπλωσης του χαρτιού» με τον Δημήτρη Δάλα και την βοήθεια της Ματσαρίδου Μάρθας.
40 5-11-2012 Sinema: «Soul Kitchen (Κουζίνα με ψυχή)» του Φατίχ Ακίν Η επιλογή και η προλογική εισαγωγή της ταινίας έγινε από την Ισμήνη
41 6-11-2012 «Η αρπαγή της Περσεφόνης» με τους μαθητές της Τρίτης Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών, με τη δασκάλα τους Κίτσιου Βασιλική και την δασκάλα της Βιβλιοθήκης Μαίρη Παρασκευά.
42 7-11-2012

«Κυβοϊστορίες» μαθητές της Ε΄τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου,με τη δασκάλα τους Μάτσια Κυριακή και την δασκάλα της Βιβλιοθήκης Μαίρη Παρασκευά.
43 12-11-2012

Sinema: «Καλημέρα Βιετνάμ» του Μιτς Μάρκοβιτς Ο Χρήστος Προφέντζας, που έκανε την επιλογή της ταινίας, με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο μας μύησε στην πλοκή του σεναρίου.
44 14-11-2012 «Η αρκούδα που αγαπούσε τα δέντρα» και «Αντίο Καλτσούλη» με τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Αγίου Γεωργίου, με τη δασκάλα τους Αντωνιάδου Βένια και την δασκάλα της Βιβλιοθήκης Μαίρη Παρασκευά.
45 19-11-2012 Sinema: «All The Invisible Children» (Όλα τα αόρατα παιδιά). Με πρόταση και εισαγωγή στην πλοκή από τον Γιάννη Μπουμπούκα.
46 21-11-2012 «Ο μαγεμένος Βασιλιάς κι ο πειρατής» με τους μαθητές από τη Β΄Τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών με τη  δασκάλας τους Μάγδα Τζημοπούλου και την δασκάλα της Βιβλιοθήκης Μαίρη Παρασκευά.
47 21-11-2012

«Φιλολογικό, Ιστορικό Μνημόσυνο στους: Γεώργιο Μπούσιο, Νικόλαο Κουσίδη, Δημήτριο Μπούσιο» Συμμετείχαν ο ερευνητής και ιστορικός Απόστολος Παπαδημητρίου και ο διευθυντής της Βιβλιοθήκης Ζαγκανίκας Σίμος. Η ανάγνωση επιλεγμένων επιστολών του,  από τις κυρίες Φιλιώ Κατσίμπουρα, Άρτεμη Καραθάνου,  Ανθή Τσιάλτα και από τις μαθήτριες Λυκείου Μικαέλλα Σιδερά και Μαντώ Ψευτογκά. Η επιλογή της χαμηλής συνοδευτικής μουσικής έγινε από την Έλλη Ζιώγα
48 23-11-2012 «Κυβοϊστορίες» έπαιξαν οι μαθητές από τη Β΄Τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών και έφτιαξαν το δικό τους παραμύθι με ήρωες φασολιές  που μεγαλώνουν με τη μουσική των νερών, με τη δασκάλα τους Κατερίνα Βλάχου και την δασκάλα της Βιβλιοθήκης Μαίρη Παρασκευά..
49 24-11-2012

«Διατροφοζουζουνίσματα: Πυραμίδες και Μερίδες» Εκδήλωση 1η. Πραγματοποιήθηκε από τη Σοφία Μπάμπου, με τη βοήθεια της κυρίας Δέσποινα Κάκκαρου
50 26-11-2012 Sinema: Das Experiment (το πείραμα) του Oliver Hirschbiegel. Την ταινία πρότεινε και προλόγισε ο φίλος της Λέσχης, Παντελής Δαμιανός
51 28-11-2012 «Ο Συμεών και η Άγια Νύχτα» και «Τα δώρα Του Αϊ-Βασίλη» με τους μαθητές της Γ΄Τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών με τη δασκάλα τους, Ιωάννα Παπαδημητρίου και την δασκάλα της Βιβλιοθήκης Μαίρη Παρασκευά….
52 28-11-2012 «Αφιέρωμα στον Νικηφόρο Βρεττάκο»

Την φιλολογική επιμέλεια του αφιερώματος την κέντησε η φιλόλογος Αθανασία Αντωνιάδου.

Την έναρξη και το καλωσόρισμα των προσκεκλημένων έκανε το μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου Παπανικολάου Κωνσταντίνος. Απαγγελίες επιλεγμένων ποιημάτων του ποιητή, που αποδόθηκαν από τις: Βάσω Ευταξία, Άρτεμη Καραθάνου, Φιλομένη Κατσίμπουρα, Ανθή Τσιάλτα και Αντώνη Κλεισιάρη και από τις μαθήτριες Γυμνασίου: Ιωάννα Μπαρτζώκα, Αναστασία Αποστολίδου, Έρρικα  Γιαννακοπούλου, Αναστασία Φιλιοπούλου. Την απόδοση μελοποιημένων ποιημάτων του, με αριστοτεχνικό ερμηνευτικό τρόπο, απέδωσε με την γλυκιά και αισθαντική φωνή της η Στέλλα Παπαλάμπρου και την συνόδευσε με την αρμονική κιθάρα του ο Γιάννης Παυλίδης.

53 1-12-2012

Διατροφοζουζουνίσματα: «Ο Μάκης ο Ενζυμάκης και η μάχη στο στομάχι !» Εκδήλωση 2η. Πραγματοποιήθηκε από τη Σοφία Μπάμπου, με τη βοήθεια της κυρίας Δέσποινα Κάκκαρου
54 3-12-2012 Sinema: «Temple Grandin» του Mick Jackson .            Την ταινία πρότεινε και προλόγισε η φίλη της Λέσχης, Κασσιανή Γιαννή.
55 8-12-2012

Διατροφοζουζουνίσματα «Τα τρία Πι και το ένα Άλφα!… » Εκδήλωση 3η. Πραγματοποιήθηκε από τη Σοφία Μπάμπου, με τη βοήθεια της κυρίας Δέσποινα Κάκκαρου
56 15-12-2012 «100 χρόνια από την απελευθέρωση της Δυτικής Μακεδονίας (Στιγμές- Πρόσωπα- Γεγονότα- εικόνες)». Διοργανωτές ΔΗΚΕΒΙ Γρεβενών και ΓΑΚ Γρεβενών Μάρθα Ματσαρίδου, Σίμος Ζαγκανίκας,
57 17-12-2012

Sinema: il piccolo diavolo” (Ο διαβολάκος) του Roberto Benigni Την ταινία πρότεινε και παρουσίασε ο Ευθύμης Παπαθεοδώρου
58 17-12-2012 «δημιούργησαν με τα  χεράκια τους όμορφα ημερολόγια» οι μικροί μαθητές του Ε2 τμήματος του 4ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών με το δάσκαλός τους , Βασίλης Κανιάς, και την δασκάλα της Βιβλιοθήκης Μαίρη Παρασκευά.
59 Διήμερο

19,20 Δεκεμβρίου 2012

« Κουκλοκατασκευές» με την Βασιλική Ευταξία
60 20-11-2012 «έφτιαξαν όμορφα στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο» : οι μαθητές της τετάρτης τάξης, του 5ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών με το δάσκαλό τους, Τάσο Παπαδόπουλο και την δασκάλα της Βιβλιοθήκης Μαίρη Παρασκευά.
61 28-12-2012

Sinema: «Το ταγκό των Χριστουγέννων» του Νίκο Κουτελιδάκη

πρόταση του Ευθύμη Παπαθεοδώρου

Με το πέρας του απολογισμού από τον Προϊστάμενο της Βιβλιοθήκης, γευτήκαμε το υπέροχο κρασί και τους γλυκύτατους μεζέδες, που έφτασαν στο τραπέζι της Βιβλιοθήκης με την κοινή συνεισφορά των φίλων της. Αντηλλάγησαν ευχές για ένα πιο δημιουργικό και συμμετοχικό 2013, κάτω από τις γλυκόηχες, εναρμονίζουσες, χαμηλότονες μουσικές, που αξίωναν ακόμη περισσότερο την πρωτοβουλία των διοργανωτών.

Η ρεβεγιόν του απολογισμού τελείωσε μετά τα μεσάνυκτα με την επιθυμία των φίλων και την υπόσχεση των διοργανωτών να καθιερωθεί ως θεσμός κάθε χρόνο.

Καλή Χρονιά

Ζαγκανίκας Σίμος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.