http://1.bp.blogspot.com/-8etp61HcCLE/UMsH9NX_arI/AAAAAAABPT8/AX43Qhgi8Gg/s1600/PC143296.JPGΜε επιστολή τους, οι Γιατροί του Νοσοκομείου Γρεβενών, καταγγέλλουν τον διοικητή του Νοσοκομείου,  για το πρόγραμμα εφημεριών που ο ίδιος κατάρτισε και υπέγραψε χωρίς την έγκριση την δική τους, επισημαίνοντας πως από αυτόν τον μήνα δεν θα υπάρχουν στο Νοσοκομείο Γρεβενών μία σειρά ειδικοτήτων σε ενεργό εφημερία…

Ακόμη οι Γιατροί, «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου» για πιθανή υποβάθμιση του Νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας και ζητούν από τους φορείς να αντιδράσουν…

Το Star-Fm.gr δημοσιεύει ολόκληρη την καταγγελία:

Με μεγάλη κατάπληξη, οι Γιατροί του Νοσοκομείου Γρεβενών, είδαν το πρόγραμμα εφημεριών για τον μήνα Ιανουάριο του 2013 το οποίο κατάρτισε και υπέγραψε ο Διοικητής του Νοσοκομείου, χωρίς την έγκριση του Προέδρου του επιστημονικού συμβουλίου και του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και σύμφωνα με το οποίο αναγκάζονται Γιατροί ορισμένων Κλινικών να εργάζονται πέραν ειδικοτήτων (Παιδίατροι, Πνευμονολόγοι, Ακτινολόγοι, Μικροβιολόγοι, κτλ) χαρακτηρίζονται 2ης κατηγορίας και τίθενται σε καθεστώς εφημεριών ετοιμότητας.

Από 1η Ιανουαρίου οι πολίτες των Γρεβενών πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει Παιδίατρος, Ουρολόγος, Πνευμονολόγος, ΩΡΛ, Ακτινολόγος, Μικροβιολόγος σε ενεργό εφημερία(!), με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα υπηρεσιών υγείας και την άμεση κάλυψη των επειγόντων περιστατικών.

Οι  Γιατροί της 1ης κατηγορίας ξεπερνούν το ανώτατο όριο ενεργών εφημεριών που ορίζει ο νόμος και ασφαλώς υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των ασθενών, εξαντλημένοι βιολογικά και ψυχικά, τη στιγμή που Γιατροί του Νοσοκομείου μας είναι αποσπασμένοι σε Νοσοκομεία που η υγεσία της 3ης ΥΠΕ θεωρεί ότι θα πρέπει να ενισχυθούν και να μην υποβαθμιστούν όπως το δικό μας.

Οι υπόλοιποι συνάδελφοι της 2ης κατηγορίας, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφού ειδοποιηθούν τηλεφωνικά (από ποιόν άραγε;), και εφόσον κληθούν πρέπει να παραστούν σε εύθετο χρόνο (πως προσδιορίζεται άραγε;) και ενώ ο ασθενής περιμένει. Και αν επιδεινωθεί η κατάσταση στο τμήμα επειγόντων, τότε ποιος θα ευθύνεται άραγε;

Με τον τρόπο αυτό δεν διασφαλίζεται η ασφαλής εφημέρευση ενός επαρχιακού Νοσοκομείου που καθημερινά βρίσκεται σε εφημερία και υποδέχεται επείγοντα περιστατικά. Δεν διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία ενός Νοσοκομείου που θέλει να σέβεται τον Γρεβενιώτη ασθενή. Το Νοσοκομείο Γρεβενών με την άσκηση τέτοιας διοίκησης υποβαθμίζεται και περιμένει ώστε σε λίγους μήνες να είναι έτοιμα να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας αστικού τύπου.

Για άλλη μια φορά κάνουμε έκκληση στους χρήστες των υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου Γρεβενών και τους τοπικούς φορείς να αντιδράσουν και να αφυπνιστούν ώστε το Νοσοκομείο Γρεβενών να μην μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας αστικού τύπου με ότι αυτό συνεπάγεται για την αντιμετώπιση των ασθενών αλλά και για την κοινωνική ζωή αυτής της πόλης.

Νοσοκομειακή Επιτροπή Γ.Ν. Γρεβενών

Διαβάστε ακόμη : Γρεβενά: Παράσταση διαμαρτυρίας από τους Γιατρούς του Νοσοκομείου…

Καταγγελία των Γιατρών του Νοσοκομείου Γρεβενών: «ΟΧΙ στην υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» …

Γρεβενά: Ραγδαίες οι εξελίξεις στο Νοσοκομείο Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.