Κορυφαίος προπονητής για το 2012 ο Ντελ Μπόσκε
Για τέταρτη φορά ο Μέσι αγκαλιά με την «Χρυσή Μπάλα»Για τέταρτη συνεχή φορά ο Λιονέλ Μέσι γίνεται ο κάτοχος της Χρυσής Μπάλας, καθώς κέρδισε τη διάκριση και για το 2012!

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα κέρδισε τη «Χρυσή Μπάλα» στην τρίτη χρονιά ενοποίησης των διαγωνισμών της FIFA και του France Football και σε ένα έτος στο οποίο ο 25χρονος άσος πέτυχε 91 γκολ σε επίσημους αγώνες!

Έτσι έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που κατακτά το συγκεκριμένο βραβείο για τέταρτη συνεχή χρονιά. υπό το βλέμα του ανθρώπου με τον οποίον έως τώρα μοιραζόταν το σχετικό ρεκόρ: του Γάλλου πρόεδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί, νικητή την τριετία 1983-85.

Ο 26χρονος Αργεντινός αποθεώθηκε από το κοινό, που όρθιο τον χειροκροτούσε για περίπου δύο λεπτά.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν για ακόμα μία φορά στην τριάδα των κορυφαίων, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τον τίτλο, όπως και ο Αντρές Ινιέστα, συμπαίκτης του Μέσι στη «Μπάρτσα».

Τον αντίστοιχο τίτλο στις γυναίκες κατέκτησε η Αμπι Γουάμπακ, χρυσή Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο με την ομάδα των ΗΠΑ.

O Βιθέντε Ντελ Μπόσκε αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής του 2012.

Ο 62χρονος προπονητής της εθνικής Ισπανίας οδήγησε τη «Λα Ρόχα» στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το περασμένο καλοκαίρι στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας και δικαιωματικά βραβεύθηκε ως ο καλύτερος, στο ετήσιο γκαλά της FIFA στη Ζυρίχη. Την τριάδα των υποψηφίων συμπλήρωσαν ο Πεπ Γκουαρντιόλα και ο Ζοζέ Μουρίνιο της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος έλαμψε διά της απουσίας του από την εκδήλωση.

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα είχαν από πέντε παίκτες στην καλύτερη ενδεκάδα της FIFA, ενώ την ενδεκάδα συμπλήρωσε ο Φαλκάο.

Η καλύτερη ενδεκάδα:

Ικερ Κασίγιας (Ρεάλ Μαδρίτης), Ντάνιελ Αλβες, Ζεράρ Πικέ (Μπαρτσελόνα), Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης), Μαρσέλο (Ρεάλ Μαδρίτης), Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα), Τσάβι (Μπαρτσελόνα), Τσάμπι Αλόνσο (Ρεάλ Μαδρίτης), Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης), Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα) και Ρανταμέλ Φαλκάο (Ατλέτικο Μαδρίτης).

H καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς άλλαξε μόνο κατά δύο μέλη σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή καθώς αντί του Βίντιτς επελέγη ο Μαρσέλο και αντί του Ρούνι ο Φαλκάο.

Με το βραβείο «Φέρεντς Πούσκας» για το καλύτερο γκολ της χρονιάς, τιμήθηκε ο Σλοβάκος Μίροσλαβ Στοκ της Γαλατασαράι για τη φανταστική προσπάθειά του σε αγώνα με την Γκεντσλερμπιρλιγκί στις 3/3/2012.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.