“Το 2013 θα είναι δύσκολη χρονιά”

Στουρνάρας: «Κάντε άλλο ένα χρόνο υπομονή»«Πάγο» στη φημολογία περί διεύρυνσης των κριτηρίων χορήγησης του πετρελαίου θέρμανσης έβαλε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα, ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικές δυνατότητες.

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ακόμα ότι το επίδομα θέρμανσης είναι ακόμα αναξιοποίητο καθώς πολλοί δικαιούχοι δεν έχουν υποβάλει αιτήσεις.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι το 2013 θα είναι δύσκολη χρονιά και πως δεν μπορεί να γίνει κάτι προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι χρειάζεται άλλος ένας χρόνος υπομονή.

Παράλληλα, προανήγγειλε πως με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα παρουσιασθεί τον Απρίλιο ή τον Μάιο όσοι συλλαμβάνονται να φοροδιαφεύγουν ή θα πληρώνουν ή θα πηγαίνουν φυλακή.

Είπαν στον ΣΚΑΪ για το πετρέλαιο θέρμανσης

«Για κοινωνικούς – αντικειμενικούς λόγους η εξίσωση πετρελαίου – κίνησης έπρεπε να γίνει χαμηλότερα, στα 0,85 ευρώ το λίτρο» δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης.

«Δεν θα έπρεπε να γίνει η εξίσωση φόρου, πρόκειται για νεοφιλελεύθερο δογματισμό» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρος Παρασκευόπουλος

«Ήταν ανάγκη να χτυπηθεί η λαθρεμπορία και να παταχθεί η κερδοσκοπία. Δεν είμαι όμως και είμαι βέβαιος για την εξίσωση του φόρου κατανάλωσης και για τα αποτελέσματά του» σημείωσε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης.

«Πολύ λιγότερα χρήματα έχουν να δώσουν οι Έλληνες σε μια σειρά ανάγκες. Να δούμε σε ποιες κοινωνικές ομάδες μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη στήριξη» είπε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χατζησωκράτης.

«Τα σχολεία κινδυνεύουν να μην ανοίξουν λόγω οικονομικών προβλημάτων που δεν μπορούν να επιτρέψουν τη χρησιμοποίηση πετρελαίου θέρμανσης» είπε η βουλευτής των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή.

www.skai.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.