http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/528A287F1B4EE72AD723E2DB761D9A8E.jpgΈνας κόκκινος τόνος βάρους 222 κιλών πουλήθηκε σήμερα στο Τόκιο έναντι 1,38 εκατ. ευρώ κατά την εναρκτήρια ημέρα της δημοπρασίας στην τεράστια ιχθυαγορά του Τσουκίτζι.

Το τεράστιο ψάρι, που αλιεύθηκε ανοικτά της πόλης Όμα, στη βόρειο Ιαπωνία, αγοράσθηκε για 155,4 εκατ. γιεν από τον ιδιοκτήτη μίας πασίγνωστης αλυσσίδας εστιατορίων σούσι, ξεπερνώντας τρεις φορές την προηγούμενη ανώτερη τιμή πώλησης, πέρυσι, ανακοίνωσε υπεύθυνος της μεγαλύτερης ιχθυαγοράς του κόσμου.

Ο Κιγιόσι Κιμούρα, ιδιοκτήτης της αλυσσίδας εστιατορίων, είχε προσφέρει τη μεγαλύτερη τιμή και στην περσινή δημοπρασία.

«Θέλησα να σταθώ στο ύψος των προσδοκιών των πελατών μου, οι οποίοι ζητούν να καταναλώνουν τον καλύτερο τόνο που υπάρχει, όπως και πέρυσι», δήλωσε ο ίδιος στο πρακτορείο ειδήσεων Τζίτζι.
Με βάση την τιμή αγοράς του, το κάθε κιλό του τεράστιου τόνου κοστίζει περίπου 6.000 ευρώ, γεγονός που θα καθορίσει την τιμή της κάθε, μικρής, μερίδας σούσι στα 260 ευρώ, όμως η εταιρεία του δήλωσε πως προτίθεται να κοστολογήσει την κάθε μερίδα 400 γιεν.

Ο κόκκινος τόνος, ένα υπεραλιευμένο ψάρι, αποτελεί το πιο ακριβό είδος στην αγορά του Τσουκίτζι. Οι Ιάπωνες καταναλίσκουν περίπου τα τρία τέταρτα της παγκόσμιας αλιείας του είδους αυτού.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.