Όταν η ελληνική παραγωγή και επιχειρηματικότητα συναντούν την πολιτική

Η Μάγια Τσόκλη επιστρέφει δυναμικά και σε ενεργό δράση, αυτή τη φορά όχι με την ιδιότητα της δημοσιογράφου ή πολιτικού, αλλά της παραγωγού μπύρας.

Ήδη από τις τελευταίες μέρες του 2012, ποικίλες εικόνες από μπουκάλια μπύρας με την ελληνικότατη επωνυμία “Νήσος” πλημμύρισαν τις σελίδες του facebook με φόντο το τοπίο της Τήνου.

Ήταν τα πρώτα δείγματα που προέκυψαν από τη δοκιμαστική παραγωγή της μικροζυθοποιϊας που έστησε η Μάγια Τσόκλη στην Τήνο και ήδη από τον περασμένο Ιούνιο ασχολείτο με την προετοιμασία της.

Μάλιστα η ίδια η δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ έγραψε στην προσωπική της σελίδα: “Μία νέα μικροζυθοποιΐα ετοιμάζεται στην Τήνο… Γεννητούρια θα έχουμε, με το καλό, στην αρχή του νέου έτους”.

Η Μάγια Τσόκλη δεν είναι μόνη της σε αυτή την επιχειρηματική προσπάθεια με το έντονα ελληνικό στοιχείο: βασικοί μέτοχοι είναι η Ελίνα και ο Κωστής Δάλλας, αλλά και ο Αλέξανδρος Κουρής που γνωρίζει όσο λίγοι τον χώρο του τουρισμού μέσα από σειρά ερευνών και ήταν από τους βασικούς εισηγητές της έννοιας της εμπειρίας στον ελληνικό τουρισμό.

Η ιστορία της ελληνικότατης μπύρας

Η μπύρα Νήσος παράγεται στη Βάγια της Τήνου.

Εκεί βρίσκονται οι εγκαταστάσεις, δίνοντας εργασία, κίνητρα και κυρίως έμπνευση στους ντόπιους σε μια δύσκολη χρονική στιγμή.

Στη σελίδα της μπύρας στο facebook αναφέρεται χαρακτηριστικά:

“Είμαστε άνθρωποι της Θάλασσας και των Κυκλάδων… Αγαπάμε το Αρχιπέλαγος και πιστεύουμε ότι μόνο η παραγωγή μπορεί να συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξη της χώρας και των νησιών μας. Έτσι, συγκεντρώσαμε τις δυνάμεις μας σ ‘έναν Τόπο και σ’ ένα Προϊόν που μας εμπνέουν: Την Τήνο και τη Μπύρα!

Η Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο, γεννήθηκε λοιπόν στη Βαγιά, στο χώρο της παλιάς ταβέρνας Ροδιά, που μετατρέψαμε σε βιοτεχνικό κτίριο. Οι χώροι διαμορφώθηκαν ειδικά για να στεγάσουν τον ογκώδη εξοπλισμό του ζυθοποιείου που μας ήρθε από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη.

Ιδρυτές: Αλέξανδρος Κουρής, Μάγια Τσόκλη, Ελίνα και Κωστής Δάλλας.

Αποκλειστικός σκοπός της “Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων στην Τήνο” είναι η παραγωγή, εμφιάλωση και χονδρική διάθεση μπύρας υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια διευρυμένη αλυσίδα αξίας, στην οποία θα συμμετέχουν και θα μοιράζονται το εμπορικό όφελος όλες οι σχετικές με τα τρόφιμα και ποτά επιχειρήσεις.

Ο προσανατολισμός μας και η επιθυμία μας είναι να έχουμε όλους τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας ως συνεργάτες μας.

Ξεκινάμε με πάθος και τη φιλοδοξία να γίνουμε πρότυπο, τόσο ως προϊόν τοπικής παραγωγής, όσο και ως παράδειγμα περιφερειακής παραγωγικής επένδυσης που θα προσθέσει αξία στην οικονομία των Κυκλάδων προς όφελος τόσο των μόνιμων κάτοικων όσο και των πολυάριθμων επισκεπτών τους”.

Νews247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.