Καμία φυλακή δεν δέχεται το ανθρωπόμορφο κτήνος της Ξάνθης, που βίασε και έκαψε ζωντανή την 34χρονη Ζωή Δαλακλίδου

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20121231/low/assets_LARGE_t_420_54147775.JPGΟ 27χρονος Χρήστος Παπάζογλου παραμένει στην απομόνωση σε κρατητήριο Τμήματος στη Θεσσαλονίκη -χωρίς να ανακοινώνεται το πού- και σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταφερθεί στο τέλος της εβδομάδας σε σωφρονιστικό κατάστημα της Νότιας Ελλάδας, όπου θα κρατηθεί σε ειδικό χώρο, χωρίς να έρχεται σε επαφή με άλλους κρατουμένους.

Αστυνομικές πηγές έλεγαν χθες στο «Εθνος» ότι ο αιμοσταγής δολοφόνος είναι ψύχραιμος και αμετανόητος, έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος του εγκλήματός του, αλλά ούτε μια στιγμή δεν έδειξε μεταμέλεια. «Δεν έχω να πω τίποτα. Ο,τι έγινε, έγινε», είπε στους αστυνομικούς που τον συνόδευσαν από την Ξάνθη στη Θεσσαλονίκη και από τότε δεν έχει ανοίξει το στόμα του.

Αρχικά ζητήθηκε η μεταγωγή του στις φυλακές Κομοτηνής, όμως η διεύθυνση του καταστήματος διεμήνυσε ότι δεν υπάρχει χώρος, προφανώς επειδή δεν μπορούσε να εγγυηθεί για την ασφάλειά του.

Κλειστές οι φυλακές για τον «δράκο»

Ούτε, όμως, και η πληροφορία για μεταφορά του στις φυλακές Γρεβενών είναι ακριβής, καθώς εκεί κρατούνται σκληροί κακοποιοί του κοινού ποινικού δικαίου και κατηγορούμενοι για σεξουαλικά εγκλήματα και εκφράζονται φόβοι για τη ζωή του. Ως εκ τούτου, διαψεύδονται και πληροφορίες που έκαναν λόγο για άγριο ξυλοδαρμό του στα Γρεβενά από συγκρατούμενούς του, όπως και εκείνες ότι μοιράζεται το ίδιο κελί με τον Πακιστανό που χτύπησε και κακοποίησε τη 15χρονη Μυρτώ το περασμένο καλοκαίρι στην Πάρο.

«Είναι επικίνδυνο να κρατηθεί στις ίδιες φυλακές που πέρασε ένα εξάμηνο και αποφυλακίστηκε το καλοκαίρι, κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού, καθώς οι άλλοι κρατούμενοι γνωρίζουν τα κατατόπια και μπορούν εύκολα να τον εντοπίσουν», έλεγαν παράγοντες της φυλακής Γρεβενών στο «Εθνος».

Οι Αρχές πονοκεφαλιάζουν για την ασφαλή κράτησή του και προς το παρόν κρίθηκε αναγκαίο να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη, σε χώρο που δεν έρχεται σε επαφή με κανέναν και το θέμα θα λυθεί στο τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της άλλης, προκειμένου να καταλαγιάσει ο θόρυβος από το φρικιαστικό έγκλημα που συντάραξε το πανελλήνιο.

Δεν αποκλείεται να μεταφερθεί με μυστικότητα στις φυλακές της Τρίπολης ή στην Κρήτη, αλλά για αρκετό διάστημα θα μείνει στην απομόνωση, χωρίς κανείς να το γνωρίζει.

Είναι χαρακτηριστικό πως ούτε οι γονείς του ξέρουν πού ακριβώς βρίσκεται και στον ίδιο δεν επιτρέπεται προς το παρόν να έρθει σε επαφή με κανέναν. Οι γονείς του και ο αδερφός του δεν έχουν βγει από την Παρασκευή από το σπίτι τους στο Μυρωδάτο και συγγενείς του έλεγαν ότι σκέφτονται να μετακομίσουν σε συγγενείς τους μακριά από την Ξάνθη.

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για το δράστη
Είχε προαναγγείλει το έγκλημα στο Facebook!

Εν τω μεταξύ, νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τον βίο και την πολιτεία του Χρ. Παπάζογλου έρχονται στο φως και όπως όλα δείχνουν ήταν ένα αδίστακτο άτομο που είχε προσχεδιάσει το έγκλημα και μάλιστα με χειρουργική ακρίβεια σε όλες τις ανατριχιαστικές του λεπτομέρειες.

Στη σελίδα που διατηρούσε στο Facebook με το όνομα Xristos Papas αναρτούσε κατά διαστήματα μηνύματα με υβριστικό και σεξουαλικό περιεχόμενο, ενώ λίγες μέρες πριν από τη δολοφονία της Ζωής Δαλακλίδου είχε βάλει ως status, «Ποιαν θα… σήμερα;».

Σοκαρισμένοι είναι ακόμη και οι αστυνομικοί από την ψυχραιμία με την οποία περιέγραψε τον τρόπο που ακινητοποίησε την άτυχη κοπέλα, την έσυρε από τα μαλλιά στην πυλωτή της οικοδομής όπου έμενε, την κακοποίησε σεξουαλικά και της έβαλε φωτιά για να εξαφανίσει τα ίχνη του, ενώ στη συνέχεια πήγε στο σπίτι του και να σαν μη συνέβαινε τίποτε, έπλυνε τα ρούχα του και έπεσε για ύπνο.

Λίγες ώρες μετά το άγριο φονικό, το πρωί της Πέμπτης, άνοιξε κανονικά το μανάβικο που διατηρούσε στην οδό Σαράντα Εκκλησιών και ρωτούσε όλο αγωνία για την πορεία των ερευνών, ενώ πλησίασε πολλές φορές στον χώρο για να μάθει αν είχε βρεθεί ο δράστης.

Για τη Ζωή
Λουλούδια και μηνύματα στο Διαδίκτυο

Στην Ξάνθη εκατοντάδες συγγενείς και φίλοι της Ζωής Δαλακλίδου, αλλά και άγνωστος κόσμος προσέρχονται στο σημείο της άγριας δολοφονίας της και αφήνει λίγα λουλούδια και ένα κερί, ενώ η σελίδα της στο facebook έχει μπλοκάρει από συγκινητικά μηνύματα για τον άδικο θάνατό της, αλλά και κατάρες για τον δράστη.

Φίλοι της ανέσυραν ένα μήνυμα που είχε αναρτήσει η ίδια στις 19 Οκτωβρίου όταν ένας 31χρονος οδηγός μοτοσικλέτας έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στο Πόρτο Λάγος. «Καλό ταξίδι σε σένα που έφυγες τόσο γρήγορα. Καλό κουράγιο στην οικογένεια και στους φίλους», είχε γράψει τότε.

Κάτω από το σχεδόν προφητικό status χιλιάδες άτομα άφησαν μηνύματα για την κοπέλα που μαρτύρησε στα χέρια του αιμοσταγούς δολοφόνου. «Α, ρε Ζωούλα, ευχόσουν καλό ταξίδι στο παιδί… πού να ήξερες πως μερικές εβδομάδες σας χώριζαν από το κοινό σας ταξίδι!!! Αιωνία η μνήμη σου κοριτσάκι», έγραψε η Αγγελική Μ. και η Νατάσα Π. «Κρίμα…Δεν έχω λόγια…Δεν σε ήξερα κούκλα μου, αλλά στενοχωρήθηκα αφάνταστα…Δεν ξέρω τι άλλο να πω…Καλό σου ταξίδι Ζωούλα…».

ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.