Δεν είναι στα άμεσα σχέδια του Στέφανου Αθανασιάδη μια μεταγραφή, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος σε συνέντευξή του

http://resources.sport-fm.gr/supersportFM/images/news/12/12/31/080433.jpg?w=644&f=bicubic

«Δεν έχω σκεφτεί να φύγω στο εξωτερικό, να πάω σε κάποια άλλη ομάδα. Είμαι εδώ, έχω μέχρι το 2015 συμβόλαιο και είμαι μια χαρά στον ΠΑΟΚ», τόνισε ο διεθνής στράικερ και μίλησε για τις πιθανότητες του «Δικεφάλου του Βορρά» να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας.

Επίσης, τόνισε ότι προτεραιότητα των Θεσσαλονικέων είναι να καταλάβουν τη δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ώστε να μπορέσουν να ελπίζουν πως μέσα από τη διαδικασία των πλέι οφ θα κερδίσουν το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Champions League.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Στέφανος Αθανασιάδης στην εφημερίδα «Match Reports»

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου για το 2013;

«Πάνω από όλα, θέλω να έχω υγεία. Σε ομαδικό επίπεδο, πρέπει να βοηθήσουμε τον ΠΑΟΚ. Μέσα από την ομάδα θα έρθει και η προσωπική επιτυχία».

Βλέπεις αισιόδοξα το νέο χρόνο για σένα και τον ΠΑΟΚ;

«Ναι, πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ καλή χρονιά. Τα πράγματα στον ΠΑΟΚ, με τον νέο επενδυτή, αρχίζουν και γίνονται συνεχώς καλύτερα».

Ο κ. Σαββίδης είπε πρόσφατα ότι βάζει πολύ υψηλούς στόχους και ότι μόνο όποιοι μπορούν να ανταποκριθούν θα μείνουν. Ποια είναι η άποψή σου;

«Ο κ. Σαββίδης θέλει να δημιουργήσει μια μεγάλη ομάδα ανταγωνιστική για το ελληνικό πρωτάθλημα και για την Ευρώπη. Μακάρι να τα καταφέρει, για να γίνει ο ΠΑΟΚ μεγάλος και δυνατός, έτσι όπως του αξίζει».

Η παρουσία του λειτουργεί ως κίνητρο για την παραμονή ή τον ερχομό ενός παίκτη στον ΠΑΟΚ, ο οποίος παραδοσιακά είχε πολλά οικονομικά προβλήματα;

«Τώρα και στο μέλλον θεωρώ πως οι ποδοσφαιριστές θα δίνουν τα πάντα στην προπόνηση και στον αγώνα για να μπορέσουν να διατηρήσουν μια θέση στον ΠΑΟΚ. Αλλά και παίκτες που δεν παίζουν στον ΠΑΟΚ, όταν βλέπουν μια ομάδα τόσο υγιή από κάθε άποψη, θα θέλουν να έρθουν εδώ».

Με τον κ. Σαββίδη πιστεύεις ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να χτυπήσει το πρωτάθλημα τα επόμενα χρόνια;

«Γιατί όχι… Έχει δηλώσει και ο ίδιος ότι θέλει να κάνει έναν ΠΑΟΚ δυνατό. Γιατί να μην καταφέρουμε να πάρουμε και το πρωτάθλημα; Η παρουσία του δίνει στον ποδοσφαιριστή του και στον ΠΑΟΚ όλα όσα έχει μια ομάδα στο εξωτερικό. Δύναμη, αυτοπεποίθηση, ασφάλεια και προοπτική».

Κατά καιρούς, αλλά και πρόσφατα, ακούστηκε ότι σε θέλουν ευρωπαϊκές ομάδες. Μια μεταγραφή είναι κάτι που σε ενδιαφέρει άμεσα ή ακόμα δεν σε απασχολεί;

«Από τη στιγμή που είμαι καλά εδώ, δεν έχω σκεφτεί να φύγω στο εξωτερικό, να πάω σε κάποια άλλη ομάδα. Είμαι εδώ, έχω μέχρι το 2015 συμβόλαιο και είμαι μια χαρά στον ΠΑΟΚ».

Στην παρούσα φάση, δηλαδή, δεν σε απασχολεί το ενδεχόμενο μεταγραφής;

«Όχι, δεν είναι άμεσος στόχος μου».

Έχει προσεγγίσει κάποια ομάδα εσένα ή τον μάνατζέρ σου;

«Νομίζω ότι με τον μάνατζέρ μου έχουν μιλήσει. Δεν έχει έρθει, όμως, επίσημη πρόταση μέχρι στιγμής στον ΠΑΟΚ».

Είσαι δεύτερος σκόρερ, με τρία γκολ λιγότερα από τον Τζιμπούρ. Πιστεύεις ότι μπορείς να βγεις πρώτος σκόρερ;

«Ναι, γιατί όχι. Μακάρι. Με τη δουλειά όλα γίνονται. Μέσα από την ομάδα μπορεί να πετύχω έναν τέτοιο στόχο. Εάν πηγαίνουμε καλά, μπορεί να τα καταφέρω».

Βασικός στόχος της σεζόν είναι και το Κύπελλο Ελλάδας, δέκα χρόνια μετά την κατάκτηση του τελευταίου τίτλου το 2003. Τότε ήσουν στην ομάδα;

«Όχι, ήμουν στην κερκίδα (γέλια). Στη Θύρα 3. Είχα μπει ως μπολ μπόι στην αρχή στο γήπεδο, αλλά τελικά κάποιους μας πήγαν στη Θύρα 3. Από εκεί είδα και τον τελικό καλύτερα. Πανηγυρίσαμε κιόλας μετά τη λήξη στον Λευκό Πύργο. Ήταν πολύ ωραία συναίσθημα. Μακάρι να το ζήσω και ως ποδοσφαιριστής».

Ήσουν μπολ-μπόι τότε;

«Είμαι από οχτώ ετών στον ΠΑΟΚ. Ήμουν μπολ-μπόι και έπαιξα σε όλες τις ομάδες των ακαδημιών του συλλόγου».

Μπορείτε φέτος να πάρετε το Κύπελλο;

«Ναι, μπορούμε να το πάρουμε. Χρειαζόμαστε έναν τίτλο. Μακάρι να τα καταφέρουμε. Θέλω έναν τίτλο πολύ, κι εγώ και οι συμπαίκτες μου και ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Λείπει από την ομάδα ένας τίτλος».

Και για την έξοδο στο Champions League τι χρειάζεται;

«Εκτός από το να τερματίσουμε στη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου, είναι πολύ σημαντικό να καταφέρουμε να μπούμε στη διαδικασία των πλέι οφ με βαθμολογική διαφορά από τους αντιπάλους μας. Εφόσον το καταφέρουμε αυτό, πιστεύω ότι στα πλέι οφ θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε μια θέση στα προκριματικά. Όσο για την είσοδο σε όμιλο; Ας πάμε στα προκριματικά πρώτα και βλέπουμε…».

Σε ποιο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα ήθελες να παίξεις στο μέλλον;

«Παρακολουθώ περισσότερο το γερμανικό και το αγγλικό πρωτάθλημα. Το γερμανικό πρωτάθλημα θα μου ταίριαζε περισσότερο, γιατί το αγγλικό έχει πιο κλειστές άμυνες. Στο γερμανικό για έναν επιθετικό είναι καλύτερα, γιατί οι άμυνες είναι πιο ανοιχτές».

Το εγχείρημα του ΠΑΟΚ με τα πολλά νέα παιδιά πετυχαίνει;

«Όσες φορές χρειάστηκε να παίξουν νέα παιδιά στην ενδεκάδα και, μάλιστα, αρκετά μαζί, δεν είχαμε πρόβλημα. Πιστεύω ότι διαχειρίζεται καλά ο προπονητής το ρόστερ. Υπάρχουν αρκετά ταλέντα στην ομάδα».

www.sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.