Οι «σούζες», οι κλοπές, η απόπειρα βιασμού και η αίτηση για αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο

Βίος και πολιτεία του Χρήστου Π.«Ηταν από μικρός οξύθυμος και βίαιος. Ολοι τον απέφευγαν γιατί δημιουργούσε επεισόδια! Είχαν προσπαθήσει να κάνουν παράπονα στην οικογένειά του, όμως τους απειλούσε με καραμπίνα η μάνα του. Είχε κατηγορηθεί από ανήλικος για κλοπή μοτοσικλετών και είχε απασχολήσει τους επιμελητές ανηλίκων της πόλης.

Είχε προσπαθήσει να βιάσει μια κοπέλα στο Πανόραμα της Ξάνθης, πριν από ενάμιση χρόνο, όμως εκείνη φώναξε, έσπευσαν περίοικοι και μετά ήλθε η Αστυνομία και τον έπιασε. Εν συνεχεία όμως η κοπέλα αναγκάστηκε να ανακαλέσει. Μετά μας έλεγε ότι την ήξερε και εκνευρίστηκε που εκείνη δεν τον ήθελε. Λίγες ημέρες πριν από τον άγριο φόνο της Ζωής είχε κάνει μεγάλο επεισόδιο στο νοσοκομείο της Ξάνθης. Πριν από μερικά χρόνια είχε γίνει μικρέμπορος ναρκωτικών, ενώ κατηγορήθηκε ότι έκλεψε και έναν βενζινοπώλη που του είχε δώσει δουλειά στο πρατήριο. Παλαιότερα είχαν γίνει έρευνες στο πατρικό σπίτι του, γιατί θεωρούσαν αυτόν και κάποιους συγγενείς του ύποπτους για λαθρανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων…».

Αυτά ανέφερε στο «Βήμα» ένας γνωστός της οικογένειας του 27χρονου Χρήστου Π., δράστη της φρικιαστικής κακοποίησης και δολοφονίας της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου, τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, στην Ξάνθη. Ανθρωποι που γνώριζαν τον 27χρονο δολοφόνο κάνουν λόγο για «έναν σωματώδη, ανεξέλεγκτο, εριστικό νεαρό που δημιουργούσε συνέχεια προβλήματα σε κάθε κίνηση και προσωπική επιλογή του». Είχε πολλές φορές καταδικασθεί για μικροαδικήματα σε μικρές ποινές με αναστολή, ενώ είχε φυλακισθεί για έξι μήνες, για την απόπειρα βιασμού μιας 21χρονης φοιτήτριας, η οποία όμως στο δικαστήριο ανακάλεσε την κατηγορία και ο 27χρονος δολοφόνος που κρατούνταν στις φυλακές Κομοτηνής αποφυλακίστηκε. Οπως έλεγε μάλιστα σε φίλους του, «στράφηκα κατά του Δημοσίου και μου δώσανε αποζημίωση 7.000 ευρώ για την αδικία που έγινε εις βάρος μου».
Ο 27χρονος κατάγεται από το χωριό Μυρωδάτο της Ξάνθης, φημισμένο για τη γειτονική πανέμορφη παραλία του σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από την ακριτική πόλη. Ο πατέρας του δούλευε ως τεχνίτης απασχολούμενος περιστασιακά σε οικοδομές. Παλαιότερα είχε προσπαθήσει ν’ ανοίξει μια επιδοτούμενη κτηνοτροφική μονάδα με αγελάδες, όμως αυτή σύντομα έκλεισε. Ο αδελφός του δουλεύει σε αλιευτικά και βοηθά οικονομικά την οικογένειά του.
Οπως ανέφεραν κάτοικοι του χωριού, «ο Χρήστος από μικρός αναστάτωνε την περιοχή. Ολο έκανε καβγάδες με το παραμικρό. Είχε μανία με τις μοτοσικλέτες και έκλεβε προκειμένου να τις καβαλάει και να τις παρατάει. Περνούσε από τους αγροτικούς δρόμους κάνοντας σούζες, ζώντας στον δικό του κόσμο. Είχε όμως τη δυνατότητα να διαλύσει μέσα σε λίγα λεπτά και να ξαναφτιάξει μια μοτοσικλέτα….».
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συνδυάζουν τη μανία του 27χρονου δολοφόνου με τα δίκυκλα με τον τρόπο που σκότωσε την άτυχη Ζωή. Ο δολοφόνος χρησιμοποίησε ουσιαστικά μια μοτοσικλέτα που βρήκε μπροστά του σαν «φονικό όργανο»! Φαίνεται να έσπασε τον καθρέφτη του δικύκλου για να απειλήσει την κοπέλα και μετά την περιέλουσε με βενζίνη που έβγαλε, με επιτήδειες κινήσεις και ψυχραιμία, από το ρεζερβουάρ του δίτροχου. Ωστόσο φαίνεται να μην έχει διευκρινισθεί ακόμη με ποιον ακριβώς τρόπο προκάλεσε τα θανατηφόρα τραύματα στη Ζωή, αφού ο ιατροδικαστής υποστήριξε ότι χρησιμοποιήθηκε αιχμηρό όργανο – ίσως ο καθρέφτης του δικύκλου – ενώ αστυνομικοί αναφέρουν ότι «το έκανε με τα χέρια του».
Η συμπεριφορά του Χρήστου Π. πολλές φορές είχε ενοχλήσει τους συντοπίτες του και αρκετοί είχαν προσπαθήσει να παραπονεθούν στους γονείς του προκειμένου να τον συνετίσουν και να τον συγκρατήσουν.
Ωστόσο, όπως λένε γείτονές του, «αντί γι’ αυτό η μάνα του γινόταν έξαλλη με όσους τής ζητούσαν να συμμαζέψει τον γιο της. Μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις είχε βγάλει καραμπίνα για να τους απομακρύνει από το σπίτι της, ενώ δεν έκανε καμία προσπάθεια να νουθετήσει το παιδί της».
Ο δράστης του πρωτοφανούς εγκλήματος φέρεται αναμεμειγμένος σε διακίνηση ναρκωτικών, ενώ αναφέρεται ότι έκανε και ο ίδιος χρήση ουσιών. Πριν από έναν χρόνο κατηγορήθηκε για απόπειρα βιασμού μιας φοιτήτριας την οποία υποστήριζε ότι γνώριζε και τη φλέρταρε. Η επίθεση εναντίον της, τον Απρίλιο του 2011, είχε όλα τα χαρακτηριστικά της δολοφονίας της 24χρονης Ζωής πριν από τέσσερις ημέρες. Ωστόσο η φοιτήτρια δεν αιφνιδιάστηκε όπως η Ζωή, κατόρθωσε να ξεφύγει από τα χέρια του και φώναξε με δύναμη «βοήθεια» με αποτέλεσμα να προστρέξουν γείτονες και να τη σώσουν. Αντίθετα από τη Ζωή, που δεν πρόλαβε να αντιδράσει και οι φωνές της έγιναν αντιληπτές όταν ο 29χρονος της έβαλε φωτιά και έσπευσε να εξαφανισθεί.
Μετά τη σύλληψή του για την απόπειρα βιασμού στο Πανόραμα της Ξάνθης οδηγήθηκε στις φυλακές Κομοτηνής, όπου, όπως έλεγαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι, «εδώ δεν έδωσε καμία αφορμή και πέρασε απαρατήρητος». Στο δικαστήριο που ακολούθησε, η κοπέλα, όπως συχνά συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, ανακάλεσε τις κατηγορίες εις βάρος του και έκανε λόγο για «παρεξήγηση».
Τον τελευταίο χρόνο ο δολοφόνος της Ξάνθης έμενε σε διαμέρισμα 5ου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Περικλέους 30, τρία στενά από το σπίτι όπου έγινε το αποτρόπαιο έγκλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν πλήρωνε ενοίκιο και υποσχόταν στον ιδιοκτήτη του ότι θα τον πληρώσει μόλις πάρει τα λεφτά για την… «αδικία» που έγινε εις βάρος του με την προφυλάκιση για την απόπειρα βιασμού. Πριν από μερικές εβδομάδες άνοιξε μανάβικο στην οδό 40 Εκκλησιών κοντά στο σπίτι του θύματος. Ο 29χρονος εστίασε το ενδιαφέρον του στην 34χρονη που είχε έλθει τις τελευταίες ημέρες από τη Θεσσαλονίκη, όπου δούλευε ως γραφίστρια, στην Ξάνθη προκειμένου να περάσει με τους γονείς της τις γιορτινές ημέρες. Την είδε να επιστρέφει από τη νυχτερινή της έξοδο, της έστησε «καρτέρι», της επιτέθηκε αιφνιδιαστικά, την κακοποίησε και τη σκότωσε. Οι αξιωματικοί αμέσως θεώρησαν αυτόν βασικό ύποπτο με βάση τη μαρτυρία ενός γείτονα που τον είδε στο σημείο εκείνο. Λίγη ώρα αργότερα θα ομολογούσε στους αστυνομικούς ότι «την ήξερα και μου άρεσε. Ημουν πιωμένος. Την έκαψα και τη σκότωσα για να μη με αναγνωρίσει…». Ετσι απλά…

Δολοφόνοι της… διπλανής πόρτας

Μάρτιος 2011

Ενας 62χρονος συλλαμβάνεται για τη δολοφονία του 51χρονου γείτονά του στο Πέραμα με τον οποίο είχε διαπληκτιστεί για προσωπικές διαφορές. Ο 51χρονος είχε βρεθεί νεκρός από συγγενικό του πρόσωπο σε βραχώδη περιοχή στο Πέραμα Αττικής.

Οκτώβριος 2011

Ενας 43χρονος δολοφονεί εν ψυχρώ 72χρονο γείτονά του στην Κοκκινιά Κιλκίς γιατί το θύμα δεν χαμήλωνε τη μουσική στο ραδιόφωνό του.

Αύγουστος 2012

Μια 79χρονη βρίσκεται βαριά τραυματισμένη στο σπίτι της στον Βόλο με πολλαπλά χτυπήματα από μαχαίρι και ψαλίδι. Ως δράστης συνελήφθη ένας 19χρονος γείτονάς της.

Νοέμβριος 2012

Ενας 45χρονος εισέβαλε ξαφνικά στην αυλή σπιτιού που βρίσκεται δίπλα στο δικό του και έπειτα από καβγά σκότωσε με κυνηγετικό όπλο τον συνομήλικο γείτονά του στο χωριό Κάτω Απόστολοι του Κιλκίς.

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.