Έντονα καιρικά φαινόμενα το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα

Επιδείνωση του καιρού – Τσουχτερό κρύο την ΠρωτοχρονιάΛίγες μόνο μέρες πριν την Πρωτοχρονιά, και το ενδιαφέρον για τον καιρό παραμένει μεγάλο, μιας και είναι πολλοί  αυτοί που δεν επέστρεψαν ακόμη στα μεγάλα αστικά κέντρα αφού συνεχίζουν τις διακοπές τους…

Δείτε αναλυτικά την προβλέψη μέχρι και την Πρωτοχρονιά:

Το  Σάββατο  ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, ισχυρούς ανέμους και χιόνια. Στην κεντρική και βόρεια χώρα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Τα φαινόμενα που πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα, βαθμιαία από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε πτώση.

Την Κυριακή στα βόρεια και το βορειοανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι αυξημένες. Στα υπόλοιπα τμήματα αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής χώρας κατά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα φτάσουν στα ανατολικά τοπικά τα 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά.

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες, με νεφώσεις, τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά τμήματα της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες θα είναι τοπικά αυξημένες στην ανατολική ηπειρωτική χώρα όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές κατά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά θα φτάσουν τα 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί και τη νύχτα.

Την Πρωτοχρονιά ο καιρός θα είναι ήπιος με λίγες μόνο τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα οι οποίες θα είναι αυξημένες και αναμένεται να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά θα φτάσουν πρόσκαιρα τα 6 μποφόρ. Παγετός θα εκδηλωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.