Τα 8 υποψήφια οχήματα για την κορυφαία ευρωπαϊκή διάκριση

http://www.newsbeast.gr/files/temp/00B60750695E19FC040859367BDBDECF.jpgΕξαιρετικά δύσκολη θα είναι η προσπάθεια της επιτροπής συναδέλφων δημοσιογράφων του αυτοκινήτου, που εκπροσωπούν αρκετές χώρες της Ευρώπης, ώστε να αναδείξουν το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2013» στη γηραιά ήπειρο.

Η επιτροπή, έβαλε 8 μοντέλα (το ένα παράγεται και με σήμα άλλης εταιρείας) στην τελική λίστα, από την οποία θα αναδειχθεί ένα μοντέλο νικητής το Μάρτιο στην Διεθνή Εκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρέπει να μοντέλα του θεσμού να έχουν κυκλοφορήσει τους τελευταίους 12 μήνες και να έχουν ετήσια παραγωγή πάνω από 5.000 μονάδες.

Η λίστα των υπόψήφιων μοντέλων για «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2013»:

– Ford B-Max

– Hyundai i30

– Mercedes-Benz A-Class

– Peugeot 208

– Renault Clio

– Τoyota GT-86 / Subaru BRZ

– Volkswagen Golf

– Volvo V40

Αναμφίβολα η επιλογή είναι δύσκολη. Το B-MAX είναι η πρώτη απόπειρα της Ford στα συμπαγή πολυχρηστικά και μάλιστα με αντίθετα ανοιγόμενες πόρτες και μοτέρ turbo 1.0 lt. Το i30 αποτελεί ολική επαναφορά για την Hyundai στη μικρομεσαία κατηγορία, το A-Class κι αν είναι ολικός επαναπροσδιορισμός της Mercedes στην ίδια κατηγορία, με τελείως διαφορετικό αυτοκίνητο από την προηγούμενη έκδοση. Το 208 είναι για την Peugeot η επίθεση στα μικρά πόλης που έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο πωλήσεων, το νέο Clio είναι εκπληκτικά σχεδιασμένο και εντελώς ανανεωμένο Renault, ενώ το Golf παραμένει σταθερή αξία στην 7η γενιά του με πιό ποιοτικά χαρακτηριστικά. Η Volvo εμφανίζει κι αυτή μιά εντυπωσιακή πρόταση στα μικρομεσαία και με επαναστατική τεχνολογία αποφυσγής ατυχήματος με πεζό, ενώ η συνεργασία Toyota και Subaru, απέφερε ένα μοντέλο με διαφορετικό όνομα που έχει πίσω κίνηση και κινητήρα boxer μπροστά.

Πάντως, δεν έχουν υβριδική ή ηλεκτρική πρόταση όπως τα προηγούμενα χρόνια. Υπενθυμίζω ότι φέτος «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2012» είναι το ηλεκτρικό (και με κινητήρα εσωτερικής καύσης για μεγαλύτερη αυτονομία) Opel Ampera / Chevrolet Volt (ίδιο αυτοκίνητο για τις δύο εταιρείες του ομίλου General Motors). Το 2011 τον τίτλο κατείχε το αμιγώς ηλεκτρικό Nissan Leaf, το πρώτο 5θυρο και 5θέσιο του είδους.

 

Sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.