Νεκροί τουλάχιστον 220 άστεγοι, 1200 σε νοσοκομεία

Φονικό ψύχος στην ανατολική ΕυρώπηΤο δριμύ ψύχος του φετινού χειμώνα στη Ρωσία και την ανατολική Ευρώπη έχει κοστίσει ως τώρα τη ζωή σε τουλάχιστον 220 ανθρώπους, κυρίως άστεγους. Οι νεκροί μόνο από το κρύο στη Ρωσία είναι δεκάδες, ενώ το ψύχος έχει στείλει περίπου 1.200 στο νοσοκομείο με κρυοπαγήματα, μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Βαρύς ο απολογισμός ιδιαίτερα στην Ουκρανία, με τους θανάτους που έχουν ήδη αναφερθεί να ανέρχονται σε 83, όπως μεταδίδει το BBC. Στην κοντινή Πολωνία, οι νεκροί από το ψύχος το Δεκέμβριο φτάνουν τουλάχιστον τους 49.

Στην περιοχή γύρω από τη Μόσχα καταγράφηκε η πιο κρύα νύκτα του φετινού χειμώνα, καθώς η θερμοκρασία έπεσε στους 32 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν στο χωριό Τσερούστι, λίγο ανατολικότερα από την πρωτεύουσα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Itar Tass.

Μόνο κατά τη Κυριακή, επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, πέθαναν από την έκθεσή τους στο κρύο. Οι ειδικοί πιστεύουν πάντως ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων που δεν έχουν αναφερθεί, ιδιαίτερα μεταξύ αστέγων που δεν έχουν πρόσβαση σε ζεστασιά ή σε καταφύγια.

Λόγω των ακραίων θερμοκρασιών, εκπαιδευτικοί αξιωματούχοι επέτρεψαν στους γονείς να αποφασίσουν αυτοί αν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, καθώς ανακοινώθηκε πως οι απουσίες τους δεν θα μετρήσουν.

Προβλήματα σημειώθηκαν επίσης στις ανατολικές περιοχές της χώρας, όπου οι θερμοκρασίες έπεσαν στους 40 βαθμούς υπό το μηδέν.

Το υπουργείο Πολιτικής Άμυνας έστειλε 60 φούρνους αεροπορικώς στη νότια δημοκρατία Τούβα της Σιβηρίας, όπου ένας τοπικός σταθμός παραγωγής ενέργειας έπαψε να λειτουργεί. Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό στο χωριό Χόβου-Άκσι και περίπου 300 έχουν μεταφερθεί σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης.

Το δριμύ ψύχος έχει επηρεάσει επίσης τη γεωργία της χώρας, καθώς πέντε περιφέρειες έχουν χάσει ως και το ένα τρίτο των δημητριακών τους, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αρκάντι Ντβόρκοβιτς, διευκρινίζοντας ότι, σε εθνικό επίπεδο, οι απώλειες κατά μέσο όρο ισοδυναμούν με περίπου το 8-9% των δημητριακών που εσπάρησαν την περασμένη χρονιά.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.