Ανήσυχος ο πρώην δήμαρχος Δ. Υψηλάντη Κ. Μιχαηλίδης, καταγγέλλει ότι ειδικό κλιμάκιο του στρατού διενήργησε μετρήσεις τις τελευταίες ημέρες

Το ενδεχόμενο μετατροπής του στρατοπέδου Μαυροδενδρίου από κέντρο νεοσυλλέκτων σε στρατόπεδο λαθρομεταναστών, έχει κινητοποιήσει τον πρώην δήμαρχο Δ. Υψηλάντη και περιφερειακό σύμβουλο, Κυριάκο Μιχαηλίδη.

Οι τοπογραφικές μετρήσεις που έκανε τις τελευταίες ημέρες στο 523 ΤΠ ειδικό κλιμάκιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σε συνδυασμό ότι στο κέντρο νεοσυλλέκτων Μαυροδενδρίου δεν μπήκαν ήδη δύο σειρές νεοσυλλέκτων για τη βασική τους εκπαίδευση, κατά τον Κ. Μιχαηλίδη, «είναι δύο στοιχεία που αποτελούν σοβαρές ενδείξεις ότι μπορεί το αρμόδιο υπουργείο να προορίζει το στρατόπεδό μας για Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών». Διευκρίνισε ότι «υπεύθυνη ενημέρωση ή κάποιο επίσημο έγγραφο δεν έχουμε από κανέναν αρμόδιο και αυτό ακριβώς είναι που μας ανησυχεί περισσότερο». Πρόσθεσε μάλιστα πως «όταν έρθει το έγγραφο θα είναι πλέον τελεσίδικο και θα είναι αργά, ακόμη και να αντιδράσουμε».

Γι’ αυτό ο πρώην δήμαρχος Δ. Υψηλάντη με βάση τα παραπάνω στοιχεία, ενημέρωσε χτες τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή, προκειμένου να επιληφθεί και ο ίδιος του θέματος, το οποίο άλλωστε ο Κ. Μιχαηλίδης είχε θέσει πριν από λίγο καιρό στο περιφερειακό συμβούλιο, ζητώντας να παραμείνει το στρατόπεδο Μαυροδενδρίου ως κέντρο νεοσυλλέκτων.

Παράλληλα, έθεσε το θέμα και στο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης, με σκοπό, όπως είπε «όλοι οι θεσμικοί φορείς να έχουμε μία ενιαία θέση για τη διατήρηση του κέντρου νεοσυλλέκτων στο Μαυροδένδρι, ώστε τα στρατευμένα παιδιά της περιοχής – ειδικά τώρα σε καιρό κρίσης – να μένουν εδώ, αντί να αναγκάζονται να παρουσιάζονται σε κέντρα νεοσυλλέκτων μακριά από τον τόπο τους, πράγμα που σημαίνει μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα μήνα, το κέντρο νεοσυλλέκτων Μαυροδενδρίου μαζί με το αντίστοιχο του Άργους Ορεστικού, συμπεριλαμβάνονταν στη λίστα που είχε δει το φως της δημοσιότητας ως υποψήφια για κλείσιμο. Τέλος να σημειωθεί ότι ως προς τις μετρήσεις που διενεργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο στρατόπεδο Μαυροδενδρίου, σύμφωνα με πληροφορίες αυτές σχετίζονται με τον έλεγχο που διενεργεί ειδική επιτροπή των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, σε δεκάδες στρατόπεδα της χώρας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.