Το έτος που φεύγει ήταν πλούσιο σε αξέχαστες εικόνες.

http://www.pinnokio.gr/Uploads/Articles/NATIONAL-GEOGRAPHIC-OI-10-KALYTERES-FWTOGRAFIES-TOY-2012/ArticleImage_74497-jpg.xpng?p=74497&w=330Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το National Geographic συγκέντρωσε τις πιο υποβλητικές εικόνες του 2012 σε μια εντυπωσιακή συλλογή που αναδεικνύει τις παραδόσεις των ιθαγενών λαών από όλο το κόσμο, την θαλάσσια ζωή των θηλαστικών αλλά και εκπληκτικά φυσικά φαινόμενα.

Σε μια φωτογραφία σε μια απομονωμένη ρωσική κοινότητα ένας πατέρας, ο Aidyng Kyrgys, εμφανίζεται να φροντίζει το νεογέννητο κοριτσάκι του, το οποίο χαϊδευτικά αποκαλεί μικρή του κατσίκα, στην αρχαία διάλεκτο Tuvan, η οποία σιγά σιγά χάνεται καθώς την ομιλούν μόνο 223,000 άνθρωποι.

Μια άλλη συγκλονιστική φωτογραφία είναι εκείνη που απεικονίζει ένα μέλος της φυλής Oglala Lakota να έχει στριμωχτεί στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου ενώ το αυτοκίνητο είναι γεμάτο με ρούχα που του δώρισε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα της Ινδίας. Δύσκολο το ταξίδι για την επιστροφή στο σπίτι.

Ακόμα, στη Νότια Ντακότα, ένας φωτογράφος απαθανάτισε ένα αρχαίο τελετουργικό με ένα άνδρα με μια λευκή μάσκα με μεγάλη μύτη καθώς καίει φασκόμηλο για τον καθαρισμό.

Μεταξύ των δέκα φωτογραφιών είναι και μια υπέροχη εικόνα ενός χιονισμένου δέντρου 3.200 ετών στη Καλιφόρνια, ενώ ο φωτογράφος Paul Nicklen στάθηκε τυχερός και φωτογράφισε βασιλικούς πιγκουίνους, ένα δεύτερο πριν τρομάξουν και εξαφανιστούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.