Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σουηδός παίρνει επίδομα αναπηρίας επειδή ακούει χέβι μέταλ

22 Δεκεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ποιος είναι ο Roger Tullgren, ο οποίος δηλώνει ανίκανος να παραμείνει σε οποιαδήποτε εργασία

Ο Σουηδός Roger Tullgren διαγνώστηκε με εθισμό στη μέταλ μουσική κι έτσι κατάφερε να αποκτήσει προνόμια λόγω ανικανότητας να εργαστεί.

Ο 42χρονος Σουηδός ανέφερε ότι έχει επισκεφθεί ήδη 3 ψυχολόγους για να βεβαιώσουν τον εθισμό του στη χέβι μέταλ μουσική. Ο εθισμός του είχε ως αποτέλεσμα να παρακολουθήσει περισσότερες από 300 συναυλίες πέρυσι, κάτι που τον καθιστά ανίκανο στο να μπορεί να παραμείνει σε μια δουλειά.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στην τοπική εφημερίδα “The Local”, προσπαθεί εδώ και 10 χρόνια ώστε ο εθισμός του να αναγνωριστεί από το κράτος ως αναπηρία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Tullgren εργάζεται part-time αυτή την περίοδο, πλένοντας πιάτα σε εστιατόριο του Hässleholm, όπου λαμβάνει πλέον και αναπηρικές παροχές.

Το νέο του αφεντικό συμφώνησε να τον αφήνει να ακούει Slayer όσο δυνατά θέλει ενώ πλένει πιάτα, αρκεί να μην ενοχλεί τους πελάτες. Συμφώνησε ακόμα να του δίνει ρεπό για να μπορεί να πηγαίνει σε συναυλίες και να του επιτρέψει να φέρει τη μέταλ ενδυμασία της αρεσκείας του.

“Υπέγραψα μια βεβαίωση που λέει: “Ο Ρότζερ αισθάνεται αναγκασμένος να επιδεικνύει το χέβι μέταλ στυλ του. Αυτό τον φέρνει σε δύσκολη θέση στην αγορά εργασίας. Ως εκ τούτου έχει ανάγκη από επιπλέον οικονομική βοήθεια”. Έτσι, τώρα μπορώ να εμφανιστώ σε μια συνέντευξη για δουλειά φορώντας τα κανονικά ρούχα μου και απλά να δώσω στους εργοδότες αυτό το χαρτί”, είπε ο Tullgren.

Ο ίδιος δήλωσε ότι εθίστηκε στη μουσική μέταλ όταν ήταν μικρό παιδί και ο αδερφός του τού έβαλε να ακούσει για πρώτη φορά Black Sabbath.

Χρήστος Δεμέτης

This entry was posted on Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου, 2012 at 23:15 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply