Δραστική μείωση των αυξήσεων που ζητά η ΔΕΗ προβλέπει η πρόταση της Ρυθμιστικής Αρχής ΕνέργειαςΣήμερα Παρασκευή αναμένονται οι ανακοινώσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για το τελικό ύψος των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ που θα υποβάλλει στην ηγεσία του ΥΠΕΚΑ μετά την ολονύκτια συνεδρίασή της το βράδυ της Πέμπτης. Οι τελικές ανακοινώσεις από το υπουργείο αναμένονται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση της ΡΑΕ προβλέπει δραστική μείωση των αυξήσεων, που ζητά η ΔΕΗ, κυρίως, για την πρώτη δόση της αύξησης από 1-1-2013, σε μονοψήφιο ποσοστό, ενώ σε μέσα επίπεδα, οι ανατιμήσεις αναμένεται να κινηθούν μεταξύ 15% και 20%.

Η κυβέρνηση μελετά, την ίδια ώρα, την απεμπλοκή των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος από τέλη υπέρ τρίτων, τη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων στην ενέργεια και τη δραστική μείωση των χρεώσεων για Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ).

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.