ΝΕΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΪΟ

Νέο πλήγμα δέχτηκε το Βόιο, με την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το ΙΚΑ Σιάτιστας, μοναδικό υποκατάστημα που λειτουργεί στην περιοχή και εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους και επιχειρήσεις.

Χτές συνεδρίασε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο, όπου η διευθύντρια του υποκαταστήματος ΙΚΑ Σιάτιστας ενημέρωσε το σώμα για τις εξελίξεις. Ειδικότερα, είπε ότι σύμφωνα με την υπηρεσιακή ενημέρωση που έχει, το ΙΚΑ Σιάτιστας πρόκειται να κλείσει και θα λειτουργήσει ως γραφείο με έναν υπάλληλο. Με την κατάργηση του ΙΚΑ θα μείνει άστεγος και ο γιατρός του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος στεγαζόταν στο υποκατάστημα. Μάλιστα οι ιθύνοντες του υπουργείου και της κεντρικής διοίκησης του ΙΚΑ ζητούν από το δήμο την παραχώρηση χώρου στον οποίο ο γιατρός θα μπορεί τουλάχιστον να εξετάζει ασθενείς και να γράφει συνταγές, ώστε ο ΕΟΠΥΥ να επιβαρύνεται μόνο με το κόστος μισθοδοσίας του γιατρού.

Η δήμαρχος Παναγιώτα Ορφανίδου επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση και στους «ιθύνοντες των Αθηνών», υπογραμμίζοντας ότι «δεν απέμεινε ίχνος αξιοπιστίας». Κι’ αυτό γιατί όταν αντιπροσωπεία του δήμου είχε επισκεφτεί στις αρχές της τρέχουσας χρονιάς τη διοίκηση του ΙΚΑ, οι αρμόδιοι διαβεβαίωναν ότι δεν πρόκειται να κλείσει το ΙΚΑ Σιάτιστας. «Συναντήσαμε το υποδιοικητή του ιδρύματος και μας είπε ότι δεν είναι δυνατόν να κλείσει το υποκατάστημα στη Σιάτιστα, καθώς δεν μπορεί ένα γραφείο με μία υπάλληλο να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις», δήλωσε στον «Π» η δήμαρχος Βοΐου.

Η Παναγιώτα Ορφανίδου πρόσθεσε ότι «δυστυχώς παρά την κατηγορηματική διαβεβαίωση που είχαμε, σήμερα έρχονται να κλείσουν και το ΙΚΑ Σιάτιστας, ξηλώνοντας μία – μία τις δομές του δήμου. Με τον τρόπο αυτό υποβαθμίζουν περαιτέρω την περιοχή, αφού μετά την εφορεία, το τελωνείο κ.λ.π., μας δίνουν τη χαριστική βολή με το λουκέτο στο ΙΚΑ».

Σύμφωνα με τη δήμαρχο «οι συνέπειες για τους δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους και επιχειρηματίες θα είναι τεράστιες. Ο κόσμος θα υποβάλλεται στην ταλαιπωρία να κατεβαίνει στην Κοζάνης, ακόμη και από τον Πεντάλοφο για να διεκπεραιώσει μια απλή υπόθεση. Σ’ αυτά όλα να προσθέσουμε την αδυναμία ελέγχου επιχειρήσεων και είσπραξης εσόδων».

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος που θα στείλει στο αρμόδιο υπουργείο, με το οποίο θα εκφράζει την αντίθεσή του στο κλείσιμο του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Σιάτιστας. Αυτό σαν πρώτο βήμα. Γιατί, όπως δήλωσε η δήμαρχος Βοΐου, «είμαστε σε συνεννόηση με τους φορείς, προκειμένου να προχωρήσουμε σε κατάληψη του ΙΚΑ στη Σιάτιστα». Η ημέρα της κατάληψης, ίσως και κάποιας άλλης μορφής κινητοποίηση θα αποφασιστεί.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.