Δεκτή έκανε ο Άρειος Πάγος την αίτηση αναστολής που είχε υποβάλει το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την πληρωμή του τέλους ακινήτων μαζί με τον λογαριασμό της ΔΕΗ

Αρειος Πάγος: Μέσω ΔΕΗ θα εισπράττεται το χαράτσι Το τριμελές συμβούλιο του Αρείου Πάγου έκανε δεκτό το αίτημα του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, και αναστέλλει την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία απαγόρευσε στη ΔΕΗ να εισπράττει το ειδικό τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ).

Γ. Στουρνάρας: «Θα σεβαστώ την απόφαση του Άρειου Πάγου»
«Αναμένουμε την απόφαση του Αρείου Πάγου για την αίτηση αναστολής εκτέλεσης που έχει υποβληθεί. Βεβαίως, όπως με ενημέρωσαν, ήδη έχει δημοσιοποιηθεί στα ΜΜΕ ότι ο Άρειος Πάγος αποδέχθηκε την αίτηση του Ελληνικού Δημοσίου για αναστολή της απόφασης του Πρωτοδικείου. Δεν έχω πάρει ακόμη, όμως, επίσημη ενημέρωση» είχε πει νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας.

«Είναι προφανές ότι θα σεβαστώ την απόφαση του Αρείου Πάγου. Το πρόβλημα, εξάλλου, αφορά το επόμενο εξάμηνο, διότι μετά, το ΕΕΤΗΔΕ θα ενσωματωθεί στον ενιαίο φόρο για τα ακίνητα.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει θέσει υπόψη του Ανωτάτου Δικαστηρίου τους επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν να μην διαταραχθεί το σύστημα είσπραξης του ΕΕΤΗΔΕ μέσω της ΔΕΗ. Και για τους πολίτες, εξάλλου, είναι ευκολότερη η πληρωμή μέσω της ΔΕΗ και όχι μέσω των ΔΟΥ, γιατί υφίστανται μεγαλύτερη ταλαιπωρία» κατέληξε ο κ. Στουρνάρας.

ΣΥΡΙΖΑ: Θέλουν να δουν ανθρώπους μές την παγωνιά

«Η επιμονή του κ. Στουρνάρα να εισπράττεται το «χαράτσι» για τα ακίνητα, μαζί με το ρεύμα, στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, σε συνδυασμό με τις εξοντωτικές αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, οδηγούν σε πραγματική ανθρωπιστική κρίση, μέσα στον πιο σκληρό για το λαό μας χειμώνα των τελευταίων δεκαετιών», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το «χαράτσι» της ΔΕΗ.

Σημειώνει δε ότι «ο υπουργός και η τρικομματική κυβέρνηση επιθυμούν να δουν ανθρώπους απροστάτευτους, μέσα στην παγωνιά να στερούνται το βασικό αγαθό της ηλεκτροδότησης» και προσθέτει λέγοντας ότι «πρέπει να τους σταματήσουμε. Είναι επικίνδυνοι».

Επιπλέον, σε ανακοίνωση της Επιτροπής Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, τονίζεται ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για νέες ανατιμήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος το 2013 που θα επιβαρύνουν ξανά τον κόσμο της εργασίας, τους άνεργους και τους συνταξιούχους» και καλεί την κυβέρνηση «να μην προχωρήσει σε καμιά νέα αύξηση που επιβαρύνει μια κοινωνία που δεν έχει καμιά άλλη αντοχή».

ΕΘΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.