Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Υπερψηφίσθηκε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο από τα κόμματα της κυβέρνησης

20 Δεκεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Η συζήτηση επί των άρθρων θα συνεχισθεί την Παρασκευή

Υπερψηφίσθηκε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο από τα κόμματα της κυβέρνησης

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, το βράδι της Πέμπτης από τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση,  το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Σημειώνεται ότι η  συζήτηση επί των άρθρων θα συνεχιστεί την Παρασκευή το πρωϊ.

Σε παρέμβασή της, η Ντόρα Μπακογιάννη , χαρακτήρισε «άτολμο» το πόνημα του υπουργείου Οικονομικών: «Ενώ κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση όσον αφορά τον εξορθολογισμό των δημοσιονομικών, παρουσιάζει σημαντικά κενά αναφορικά με τη φορολογική δικαιοσύνη» υποστήριξε.

Αντίθετα, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο απέναντι στις βολές που δέχθηκε από τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων, επισημαίνοντας πως το φορολογικό σύστημα έχει γίνει πιο απλό – «και όσο απλούστερο είναι, τόσο πιο δύσκολα φοροδιαφύγει κανείς».

«Είναι ψέμα το ότι η συνολική επιβάρυνση με το νέο σύστημα, οδηγεί στο να φορολογούνται οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, περισσότερο απ’ ό,τι πριν. 100 εκ. ευρώ λιγότερα θα πληρώσουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι» παρατήρησε ο κ.Λαζαρίδης. «Ξεβολεύουμε το 15% των ανώτερων εισοδημάτων, των πάνω από 23.000 ευρώ – αλλά το υπόλοιπο 85% θα πληρώσει λιγότερο. Είναι ντροπή να λέμε πως γίνονται τεκμήριο τα παιδιά. Απ’ την κατάργηση των φοροαπαλλαγών χάνουν όλοι, αλλά εισέρχεται το σύστημα επιδότησης του παιδιού. Όσοι έχουν τρία παιδιά
και άνω, παίρνουν επιπρόσθετη επιδότηση, αλλά με εισοδηματικά κριτήρια
».

Αναγνωρίζοντας τέλος, πως «δεν είναι παράλογος ο φόβος ότι οι φόροι δεν θα πληρωθούν» ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε πως «απ’ τα χρήματα που θα μπουν στην οικονομία, θα πάνε και σε αποπληρωμή φόρων. Εξαλείφεται το φαινόμενο της παύσης πληρωμών από πλευράς κράτους – και οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιούμενες, θα μπορούν να χορηγούν δάνεια, ενώ υπάρχει και πρόβλεψη για έκτακτο εργαλείο ρευστότητας».

ΔΟΛ

This entry was posted on Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου, 2012 at 23:32 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply