Οι ποσότητες μικροσωματιδίων που μετρήθηκαν στην Αθήνα την Κυριακή ήταν υπερτριπλάσιες από τις φυσιολογικές, εξαιτίας της εκτεταμένης καύσης ξύλων  Εντυπωσιακή άνοδο παρουσιάζουν τους τελευταίους μήνες οι πωλήσεις τζακιών, σομπών που καίνε πέλετ ή ξύλο.

Οι εκτιμήσεις των επαγγελματιών του κλάδου αναφέρουν ότι οι ξυλόσομπες που έχουν πωληθεί φέτος είναι 30% περισσότερες από πέρυσι, ενώ αυξημένο κατά 40% είναι το ποσοστό των καταναλωτών που επέλεξαν να μετατρέψουν τα τζάκια τους σε ενεργειακά.

Αν συνυπολογιστεί, μάλιστα, ότι το 2011 ήταν μια χρονιά στην οποία καταγράφηκε αλματώδης αύξηση των πωλήσεων, μπορεί να συμπεράνει ότι την τελευταία διετία ότι ο συγκεκριμένος κλάδος έχει καταγράψει έκρηξη στον κύκλο εργασιών του.

Οπως ήταν αναμενόμενο, κατακόρυφα αυξήθηκε τους τελευταίους μήνες και ο αριθμός των επιχειρήσεων που πωλούν ξυλεία*. Αν και ο χειμώνας βρίσκεται ακόμα στην αρχή, το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι το ενδιαφέρον των καταναλωτών είναι μεγάλο. «Εχουμε περισσότερο κόσμο από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Λόγω της οικονομικής κρίσης, ωστόσο, οι περισσότεροι αγοράζουν μικρότερες ποσότητες σε σχέση με το παρελθόν», λέει στο ΕΘΝΟΣ,  ο Χρήστος Μπάτας, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης επιχείρησης στο Χαλάνδρι.

Ο καιρός
Ο ίδιος εκτιμά ότι ο καιρός δεν έχει χειροτερέψει αρκετά ώστε να υποχρεώσει τους καταναλωτές να ανοίξουν τα καλοριφέρ και να φανεί πόσοι είναι πραγματικά αποφασισμένοι να βγάλουν τον χειμώνα μόνο με το τζάκι ή τις σόμπες. «Προς το παρόν αγοράζουν 100/200 κιλά για να βγάλουν λίγες μέρες, κάνοντας τον σχεδιασμό τους ανάλογα με το τι λέει η πρόγνωση του καιρού. Εκτιμώ πάντως πως όταν έρθει ο βαρύς χειμώνας οι περισσότεροι θα χρησιμοποιήσουν το καλοριφέρ».

*Star-Fm.gr: Για την περιοχή των Γρεβενών, μπορείτε να προμηθευτείτε ξύλα σε λογικές τιμές από τον κ. Κωσταντίνο Σιδηρόπουλο, καλώντας στα τηλέφωνα: 24620 84922 και 6971 96 22 16.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.