ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ
Απορρίφθηκε προσωρινά το αίτημα Στουρνάρα για το χαράτσι Σε ισχύ παραμένει η απόφαση του διοικητικού Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας που απαγορεύει από τη ΔΕΗ να εισπράττει το χαράτσι στα ακίνητα, μέσω των λογαριασμών του ρεύματος.

Χθες ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να εκδώσει προσωρινή διαταγή για να «παγώσει» η απόφαση. Το ζήτημα της είσπραξης του τέλους ακινήτων θα κριθεί οριστικά αύριο, σε νέα συνεδρίαση του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος υπηρεσίας του Αρείου Πάγου, αρεοπαγίτης Γεράσιμος Φουρλάνος, απέρριψε το αίτημα του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να εκδώσει προσωρινή διαταγή για να «παγώσει» η υπ΄αριθμ. 1101/2012 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών), μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Την  Τρίτη θα συζητηθεί στον Αρειο Πάγο η αίτηση του υπουργού Οικονομικών, με την οποία ζητάει να ανασταλεί προσωρινά η επίμαχη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

ΕΘΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.