Ο Σύλλογος Εργαζομένων Α/θμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ν. Γρεβενών καλεί τους εργαζόμενους στους Δήμους και τα Νομικά τους Πρόσωπα, να εμποδίσουν την παράδοση στοιχείων προς τα αρμόδια Υπουργεία και να μην επιτρέψουν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες των απολύσεων των εργαζομένων Αορίστου Χρόνου σήμερα και των μονίμων αύριο – μεθαύριο.

Είναι ανάγκη να σημάνει γενικός ξεσηκωμός. Να αναμετρηθούμε μαζί τους, με ταξική οργή, με οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς, με Γενικές Συνελεύσεις παντού και αποφάσεις για μπλόκο στις απολύσεις και σ’ όλα τα αντιλαϊκά μέτρα!

Τα     μέτρα της συγκυβέρνησης, ΕΕ, Τρόικας είναι σφαγείο για κάθε εργα-τοϋπάλληλο στον ιδιωτικό τομέα στο δημόσιο και τους ΟΤΑ. Η αντιλαϊκή επίθεση είναι σφοδρή, τσακίζει ότι εργατικό δικαίωμα είχε απομείνει μέχρι σήμερα.

Είναι καθαρό συνάδελφοι ότι μπροστά μας έχουμε απολύσεις. Όπως και να το ονομάσουνε Διαθεσιμότητα – Μετακινήσεις – Μετατάξεις, η ουσία παραμέ-νει η ίδια : Άνοιξαν τις πόρτες για απολύσεις, και δημιουργούν συνθήκες τρόμου στους εργαζόμενους. Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.

Αυτή είναι η αρχή, κανείς δεν μπορεί να πει ότι τη γλύτωσε, είμαστε όλοι μπροστά σε μία κατάσταση αναμονής, να έρθει και η σειρά μας για απόλυση! Να μην επιτρέψουμε να εφαρμοστεί το τερατούργημα της κυβέρνησης.

Ο τόπος μας δεν μπορεί να μετρήσει κι άλλους ανέργους. Η τοπική αγορά στενάζει από την αναδουλειά και οι οικογένειες εργαζομένων και ανέργων οδηγούνται στην απόλυτη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Καλούμε το Γρεβενιώτικο Λαό να σταθεί στο πλευρό μας και να αγωνιστεί μαζί μας για να μην χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του. Οι θέσεις εργασίας που χάνονται δεν πρόκειται να αναπληρωθούν ποτέ. Οι κοινωνικές υπηρεσίες προς τους δημότες υποβαθμίζονται και οι ιδιωτικοποιήσεις τις κάνουν ακόμα πιο ακριβές για το λαό.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα και να αποφασίσουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν. Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Μέσα από μαζικές διαδικασίες, με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, με συλλογικές αποφάσεις, με συγκεντρώσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε υπηρεσία και γραφείο.

Παίρνουμε αποφάσεις για πολύμορφους αγώνες, με περιεχόμενο που απαντά στις σύγχρονες ανάγκες μας, για αγώνες με αποτέλεσμα, για αγώνες που συσπειρώνουν και κινητοποιούν τους εργαζόμενους και δεν οδηγούν στον εκφυλισμό, την απογοήτευση και τη μοιρολατρία.

Παλεύουμε με ταξικό προσανατολισμό να σταματήσουν οι απολύσεις, να ανατραπούν τα μέτρα και οι πολιτικές που τα γεννούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.