ΑΝΑΣΤΑΤΩΘΗΚΕ Η ΠΕΡΙΟΧΗ

Πυρκαγιά σημειώθηκε προχτές βράδυ στο αμαξοστάσιο του δήμου Κοζάνης, η οποία συνοδεύτηκε από εκρήξεις, αναστατώνοντας τη γύρω περιοχή και προκαλώντας υλικές ζημιές.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 7.10 μ.μ., στο χώρο φύλαξης οχημάτων και τεχνικών συνεργείων στις παρυφές της πόλης, στο «Νιάημερο». Έγινε αντιληπτή από τον φύλακα των εγκαταστάσεων, ο οποίος ειδοποίησε την πυροσβεστική. Στο σημείο κατέφθασαν 3 οχήματα και 10 άνδρες, ενώ την επιχείρηση κατάσβεσης συντόνισε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης, πύραρχος Ιωάννης Φωστιέρης.

Οι πυροσβέστες ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης προσπαθώντας από την αρχή να περιορίσουν τη φωτιά, καθώς στο χώρο υπήρχαν εύφλεκτα υγρά, πλαστικά καλώδια και ο λέβητας με τη δεξαμενή καυσίμων. Την ίδια στιγμή η δημοτική αστυνομία και η τροχαία απέκλεισαν την περιοχή. Ενώ η επιχείρηση βρισκόταν σε εξέλιξη σημειώθηκαν δύο δυνατές εκρήξεις, οι οποίες προήλθαν από δύο φιάλες, μία οξυγόνου και μία ασετυλίνης, οι οποίες έσκασαν.

Από τις εκρήξεις κατέρρευσε η στέγη του χώρου των υδραυλικών και τμήμα του τοίχου. Σημειώθηκαν υλικές ζημιές σε δύο φορτηγάκια των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Κοζάνης και στο ξυλουργείο, σε ντουλάπες και σε γραφεία.

Σε λιγότερο από μία ώρα η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο, πριν ευτυχώς να επεκταθεί στη δεξαμενή πετρελαίου και στο χώρο με τα εύφλεκτα υγρά και τα χρώματα, καθώς τότε οι συνέπειες θα ήταν πολύ μεγαλύτερες. Στις 8.40 μ.μ. οι πυροσβέστες έσβησαν πλήρως τη φωτιά.

Στην κατάσβεση χρησιμοποιήθηκαν 500 λίτρα αφρογόνου υγρού και 6 τόνοι νερού.

Σύμφωνα με μία πρώτη εκτίμηση οι ζημιές ανέρχονται σε περίπου 25.000 ευρώ. Το ευτύχημα είναι ότι εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν εργαζόμενοι στο αμαξοστάσιο, πλην του φύλακα, ο οποίος αντιλήφθηκε τη φωτιά και ειδοποίησε την πυροσβεστική.

Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που ερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς, διερευνά όλα τα ενδεχόμενα. Πάντως, βρέθηκε ένα λιωμένο ηλεκτρικό καλοριφέρ, για το οποίο ερευνάται αν ήταν αναμμένο και αν είναι αυτό που προκάλεσε την πυρκαγιά, ωστόσο δεν υπήρχε βραχυκύκλωμα στην πρίζα και στον πίνακα. Επίσης ερευνάται τυχόν διαρροή στις δύο εκρηχθείσες φιάλες οξυγόνου και ασετυλίνης.

Στον τόπο της πυρκαγιάς έφτασαν οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών Βαγγέλης Καραπάτσιος και Καθαριότητας Παναγιώτης Αποστολίδης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.