Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ξανά στους δρόμους οι αγρότες

11 Δεκεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Αντιδρούν στα νέα φορολογικά μέτρα

http://img.protothema.gr/F4A3F3FAC12D86E65BE6DC1568FE1A4B.jpgΣτο χορό των κινητοποιήσεων εναντίον εξαγγελιών της κυβέρνησης μπαίνουν και οι αγρότες που αντιδρούν στις ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών για τη φορολόγηση των εισοδημάτων τους.

Οι κινητοποιήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει με τους αγρότες της Καρδίτσας να πραγματοποιούν συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης.

Τη σκυτάλη παίρνουν οι αγρότες της Λάρισας, οι οποίο διοργανώνουν συλλαλητήριο την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου διαμαρτυρόμενοι για τα νέα «βάρβαρα», όπως τα αποκαλούν, αντιαγροτικά μέτρα του τρίτου Μνημονίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας: «το κράτημα λογιστικών βιβλίων και η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ θα οδηγήσει σε άγρια φορολόγηση τους αγρότες από το πρώτο ευρώ ενώ θα υλοποιηθεί και η φορολόγηση των χωραφιών σε όλους τους αγρότες».

«Τα κάθε είδους χαράτσια, οι μεγάλες αυξήσεις σε ΔΕΗ και ασφάλιστρα του ΟΓΑ με ταυτόχρονη μείωση των συντάξεων και του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, η συνεχής αύξηση του κόστους παραγωγής σε συνάρτηση με τις χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση αγρότες και κτηνοτρόφους» υποστηρίζουν οι αγρότες και συμπληρώνουν:

«Η νέα ΚΑΠ 2014-2020 θα φέρει τεράστια μείωση στις επιδοτήσεις και θα επιβάλλει νέους φραγμούς στην παραγωγή οδηγώντας χιλιάδες αγρότες στο ξεκλήρισμα. Μπροστά σε αυτή την επίθεση η μόνη απάντηση είναι ο ενωμένος, μαζικός και μαχητικός αγώνας μας. Διεκδικούμε άμεσες λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα μας και ταυτόχρονα να ανακόψουμε την βάρβαρη επίθεση ενάντια στην ζωή και την επιβίωση μας».

Με τα προβλήματα των αγροτών να είναι οξυμμένα οι αγροτικοί σύλλογοι αποφάσισαν να απαντήσουν στην κυβέρνηση με συλλαλητήριο που πραγματοποιείται σήμερα στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

Οι αγρότες στοχεύουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους με τα αγροτικά τους μηχανήματα να κατακλύζουν τις πλατείες όλων των χωριών της περιοχής.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

This entry was posted on Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου, 2012 at 14:37 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply