Σκέφτηκαν να πυρπολήσουν το σπίτι του…

H οργάνωση «Μαχόμενη Μειοψηφία» ανέλαβε με προκήρυξη της που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου την ευθύνη για τον εμπρησμό των δυο οχημάτων του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Κηφισιά. Η ίδια οργάνωση πριν από μερικές ημέρες είχε αναλάβει την ευθύνη και για το «χτύπημα» στην οικία της πρώην γενικής γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μαρίας Καλτσά στο Ψυχικό.

Τα μέλη της οργάνωσης αυτή τη φορά προσέθεσαν και την επωνυμία «Κομάντο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος» και σημείωσαν: «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του πρώην υπουργού Οικονομίας και Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου. Φτάσαμε έξω από την πόρτα της βίλας του στην οδό Ολυμπίας στην Κηφισιά και πυρπολήσαμε τα δύο αυτοκίνητα που  χρησιμοποιεί ο ίδιος και η “γυναίκα” του Ρούλα Κουράκου για τις ανούσιες μετακινήσεις τους. Η προσωπική φρουρά που διατηρεί δεν μπόρεσε να του εξασφαλίσει την ασφάλεια που επιζητεί .Παρότι η σκέψη μας φλέρταρε διαρκώς με την εικόνα της φλεγόμενης βίλας και του τρομοκρατημένου Παπαντωνίου και τις “γυναίκας” του να ψάχνουν εξόδους διαφυγής, είχαμε αποκλείσει εξ’ αρχής μια τέτοια προοπτική καθώς στο εσωτερικό της βίλας υπήρχε το μικρό τους παιδί το οποίο και δεν θέλαμε να θέσουμε σε οποιοδήποτε κίνδυνο».

Σχετικά με την επιλογή της επίθεσης σημειώνουν ότι: «Μακριά από μια λαϊκίστικη ρητορική εντοπίζουμε στο πρόσωπο του Γιάννου Παπαντωνίου έναν αξιωματούχο της εξουσίας. Δεν μας ενδιαφέρει να απαριθμήσουμε τις λαμογιές του αν και σίγουρα έχει κάνει πολλές. Έτσι και αλλιώς διεφθαρμένοι ή αδιάφθοροι, οι κρατικοί αξιωματούχοι  ασχέτως με το αν διατηρούν τις θέσεις τους στο κρατικό μηχανισμό αποτελούν μόνιμο στόχο για τις εξεγερμένες αξιοπρέπειες».

Δήλωση του κ. Παπαντωνίου

Ο πρώην υπουργός κ. Γιάννος Παπαντωνίου δήλωσε τα εξής: «H σημερινή επίθεση είναι αποτέλεσμα του κλίματος μισαλλοδοξίας και εκφοβισμού που καλλιεργούν συστηματικά τον τελευταίο καιρό ορισμένοι κύκλοι, τόσο στον πολιτικό χώρο όσο και στο χώρο των ΜΜΕ.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.