googleΗ Google έκανε μία σημαντική κίνηση για να συμβάλει στην προστασία των ζώων υπό εξαφάνιση.

Ειδικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη με το σήμα της εταιρίας θα «περιπολούν» στις περιοχές της Αφρικής και της Ασίας όπου ζουν προστατευόμενα είδη και θα φωτογραφίζουν τους λαθροθήρες.

Μέσω ενός υπολογιστή-ταμπλέτα, τα μικρά αυτόνομα αεροσκάφη θα παρακολουθούν ρινόκερους τίγρεις και ελέφαντες υπό εξαφάνιση και θα εντοπίζουν έγκαιρα τους επίδοξους λαθροκυνηγούς.

Σύμφωνα με το WWF η επιχείρηση θα κοστίσει περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια τα οποία θα προσφέρει εξ ολοκλήρου η Google προκειμένου να αναπτυχθεί το ειδικό λογισμικό χαρτογράφησης. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος της αμερικανικής εταιρείας Global Impact Award.

Όπως αναφέρει το WWF, η λαθροθηρία και το εμπόριο άγριων ζώων εξολοθρεύει τους πληθυσμούς ορισμένων ειδών όπως ο ρινόκερος και αναστέλλει τις προσπάθειες προστασίας τους.

Μάλιστα το το 2011 σημειώθηκε ρεκόρ λαθροθηρίας ρινόκερων στη Νότιο Αφρική, εξαιτίας της αύξησης της ζήτησης για κέρατο ρινόκερου στην Ασία.

Συνολικά, η Google έχει διαθέσει 23 εκατ. δολάρια, μέσω του Global Impact Award, σε επτά μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς παγκοσμίως.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.