Τι πρέπει να προσέξετε ώστε να έχετε μειωμένη κατανάλωση καυσίμων και να μην αλλάζετε συχνά τα ελαστικά σας λόγω φθοράς

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/AB1E366F99272186DF56F66082713852.jpgΒασική προϋπόθεση για να κάνετε οικονομία καυσίμου είναι να έχετε τα ελαστικά του αυτοκινήτου σας φουσκωμένα με βάση τις προδιαγραφές που ορίζει ο κατασκευαστής (συνήθως υπάρχουν καταγεγραμμένες στην πόρτα του οδηγού).

Οι εταιρείες αναφέρουν ότι ένα ελαστικό που κινείται με χαμηλή πίεση φθείρεται πιο γρήγορα από ένα με τη σωστή πίεση, με αποτέλεσμα να επιβαρύνει την κατανάλωση από 5% έως 6%. Επίσης, χαμηλότερη πίεση σημαίνει γρηγορότερη φθορά στο πέλμα των ελαστικών, μειώνοντας ταυτόχρονα τον χρόνο ζωής τους.

Παράλληλα, ταλαιπωρούνται και οι αναρτήσεις. Καλό είναι λοιπόν να ελέγχετε την πίεση των ελαστικών μία φορά την εβδομάδα. Οσοι κινείστε πολύ συχνά σε χωματόδρομους και κακοτράχαλα σημεία θα πρέπει να τσεκάρετε πιο τακτικά την πίεση των ελαστικών, αφού η πρόσκρουση των ελαστικών σε λακκούβες και η καταπόνησή τους σε ορεινούς δρόμους επιταχύνει τη διαφυγή του αέρα.

Φούσκωμα με μέτρο

Οσοι πιστεύετε ότι δεν δημιουργείται πρόβλημα με τα υπερβολικά φουσκωμένα ελαστικά κάνετε λάθος. Ενα ελαστικό με παραπάνω αέρα από αυτόν που προβλέπει ο κατασκευαστής προκαλεί έντονες αναπηδήσεις στο αμάξωμα του αυτοκινήτου (όταν περνάει από σαμαράκια, λακκούβες κ.λπ.), με συνέπεια την ανομοιόμορφη φθορά των ελαστικών.

Μεγάλο φορτίο, µεγάλη πίεση

Η αυξομείωση της πίεσης των ελαστικών είναι απαραίτητη όταν το φορτίο του αυτοκινήτου μεταβάλλεται (αν και κάτι τέτοιο πρέπει να υποδεικνύεται από τον κατασκευαστή τόσο του οχήματος όσο και του ελαστικού).

Συμβουλευτείτε έναν ειδικό που γνωρίζει πόσο αέρα επιπλέον πρέπει να συμπληρώσετε στα ελαστικά σας όταν το αυτοκίνητό σας είναι φορτωμένο.

Τέλος, επιλέξτε ελαστικά με μειωμένο συντελεστή τριβής και εξελιγμένα υλικά. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, τα συγκεκριμένα ελαστικά μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου κατά 5%.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.