Μπάσκετ- Ευρωλίγκα: Τσεντεβίτα - Ολυμπιακός 62 - 84Πιάνοντας εξαιρετική απόδοση στα τελευταία 15 λεπτά, ο Ολυμπιακός «διέλυσε» και την Τσεντεβίτα (84-62), και συνεχίζει ακάθεκτος για την κατάληψη της πρώτης θέσης του Γ’΄ομίλου.

Αυτή ήταν η τέταρτη εκτός έδρας νίκη για το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα (και έκτη σερί στην Ευρωλίγκα), ο οποίος ευελπιστεί σε ένα «στραβοπάτημα» της Ζαλγκίρις Κάουνας στα δύο τελευταία της παιχνίδια (σ.σ. και νίκη δική του επί της Αρμάνι εντός), προκειμένου να τερματίσει πρώτος.

Ιδιαίτερη αναφορά στο αποψινό παιχνίδι πρέπει να γίνει στις 27 ασίστ (σ.σ. μόλις 8 οι Κροάτες) που μοίρασαν οι «ερυθρόλευκοι» (6 ο Σπανούλης, 5 ο Περπέρογλου, 4 ο Λο), όπως και στα μόλις 7 λάθη, την ώρα που οι Κροάτες είχαν 12.

Επίσης οι Πειραιώτες είχαν μεγάλη ευστοχία στα δίποντα (27/42, 64%), ενώ η 4άδα Σπανούλης-Πρίντεζης, Χάινς και Πάουελ ήταν εκείνη που ηγήθηκε της εύκολης (στο δεύτερο μέρος) επικράτησης. Οσο για την Τσεντεβίτα (σ.σ. έπαιξε χωρίς τον Τόμας), πάλεψε όσο μπορούσε (Ιλιέφσκι 14π.) όμως μετά την αποψινή ήττα έχασε κάθε ελπίδα πρόκρισης στο «Top-16».

Νωθρό ξεκίνημα, άμεση ανάκαμψη

Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός στην επίθεση, αλλά απρόσεκτος και με σημαντικά κενά στην άμυνα (σ.σ. ειδικά στην περιφέρεια) Οι Πειραιώτες ξεπέρασαν γρήγορα το νωθρό ξεκίνημα (έκαναν τρία λεπτά να σημειώσει το πρώτο τους καλάθι με τους Κροάτες να προηγούνται με 9-2), όμως η αφύπνισε δεν άργησε να έρθει. Περνώντας τη μπάλα κοντά στο καλάθι στους Πρίντεζη και Πάουελ βρήκε ρυθμό μέσα από την επίθεσή τους και το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου τους βρήκε στο υπέρ τους 18-21.

«Καυτός» Περπέρογλου, τα χάλασε στο φινάλε

Ο Μπαρτζώκας προχωρούσε σε συνεχείς αλλαγές με τον Περπέρογλου να μπαίνει και να δίνει την επιθετική ώθηση που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός. Με 12π. μέσα σε λιγότερο από 5 λεπτά συμμετοχής, ο 28χρονος φόργουορντ «έστειλε» την ομάδα του στο +10π. (26-36 στο 7′). Όμως και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» χαλάρωσαν αδικαιολόγητα στην άμυνα, δέχθηκαν ένα επιμέρους 11-4 στα τελευταία λεπτά (Ράιτ και Ιλιέφσκιο έκαναν ζημιά) με αποτέλεσμα το 37-40 του ημιχρόνου να αδικεί τον Ολυμπιακό…

Ιδιο σκηνικό αρχικά, γκάζι εν συνεχεία!

Παρόμοιο το σκηνικό και στο μεγαλύτερο τρίτο δεκάλεπτο. Οσο εύκολα σκόραραν οι πρωταθλητές, σχεδόν άλλο τόσο εύκολα δέχονταν καλάθια, κυρίως από την περιφέρεια. Ωστόσο η διαφορά ποιότητας ήταν τέτοια που ήταν εμφανές ότι αργά η γρήγορα ο Ολυμπιακός θα… πατούσε το γκάζι.

Ετσι χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα απέναντι στην άμυνα ζώνης της Τσεντεβίτα, άμυνα και εξαιρετική επιθετική πολυφωνία (μέσα από ωραίο ομαδικό μπάσκετ), οι Πειραιώτες «καθάρισαν» από την τρίτη περίοδο κιόλας την υπόθεση νίκη (48-64).

Παρέμεινε σοβαρός, πρόσφερε θέαμα!

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες του Μπαρτζώκα παρέμειναν σοβαροί και συγκεντρωμένοι και δεν επέτρεψαν σε κανένα σημείο στους Κροάτες να ελπίσουν ότι μπορεί να γυρίσουν το ματς. Η άμυνα παρέμεινε εξαιρετική η επίθεση (απελευθερωμένη πλέον από τον στόχο της νίκης) πρόσφερε ωραίο θέαμα (60-84 το μεγαλύτερο προβάδισμα) και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε στο εμφατικό 84-62.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 37-40, 48-64, 62-84

ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ (Πέτροβιτς): Ράιτ 11(1), Σούπουτ 9(1), Μπάμπιτς 2, Άντριτς 3(1), Σάτον 3(1), Μπιλάν 6, Ιλιέφσκι 14(2), Ζελαμπάλ 2, Νούρκιτς 4, Γκριν 6(2), Μπάζνταριτς 2.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 10, Λο 2, Άντιτς 7(1), Σπανούλης 14(2), Περπέρογλου 12(2), Σλούκας 5(1), Μαυροειδής 2, Πάουελ 9, Γκετσεβίτσιους 3(1), Πρίντεζης 11(1), Παπανικολάου 6, Μάντζαρης 3(1).

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΩΤΑΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.