Σκόραρε με το καλημέρα, ισοφαρίστηκε, έχασε πέναλτι αλλά τελικά έφτασε στην τρίτη νίκη της στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ που επικράτησε με 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ, στον αγώνα που έριξε την αυλαία της 13ης αγωνιστικής.

Ο Φούντας άνοιξε το σκορ στο 2ο λεπτό, ο Μιχαήλ ισοφάρισε για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο 26′, ο Γκερέιρο παραλίγο να γίνει μοιραίος για την Ένωση αφού ο Φεγκρούς απέκρουσε το πέναλτί του στο 37′, αλλά ο Σταματής στο 82′ λύτρωσε την ΑΕΚ και την έφερε στους 11 βαθμούς μαζί με τη Ξάνθη, τον Άρη και τη Βέροια…

Μόλις στο 2ο λεπτό μετά από συνδυασμό Φουρτάδο-Γκερέιρο ο τελευταίος πέρασε έξοχη ασίστ στον Ταξιάρχη Φούντα και ο 17χρονος άσος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ομως, από το σημείο εκείνο αφενός η ΑΕΚ δεν έδειχνε ικανή να διαχειριστεί το προβάδισμα, αφετέρου ο ΠΑΣ απέδειξε ότι δίκαια συμπεριλαμβάνεται στις ευχάριστες εκπλήξεις της Σούπερ Λίγκας.

Εχασε μεγάλες ευκαιρίες με τον Ιλιτς στο 17΄ (απέκρουσε ο Κωνσταντόπουλος) και Ντε Βινσέντι στο 24΄ (κεφαλιά-απέκρουσε στη γραμμή ο Βλάχος) και έφτασε στην ισοφάριση στο 26΄. Η άμυνα της ΑΕΚ πήρε… βαθύ ύπνο σε εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι και εντελώς μόνος στο πίσω δοκάρι, ο Μιχαήλ έγραψε το 1-1.

Λίγο αργότερα, ο Τζημόπουλος δεν υπολόγισε σωστά, αναγκάζοντας τον Φεγκρούς να ανατρέψει τον Παυλή, παραχωρώντας πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκερέιρο, αλλά ο Μαροκινός γκολκίπερ απέκρουσε.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Κοροβέσης εκμεταλλεύθηκε λάθος του Βλάχου και λίγο έλειψε να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του, αλλά σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο β΄ ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού έγινε πιο γρήγορος, χωρίς όμως να δημιουργηθούν οι μεγάλες ευκαιρίες του πρώτου. Η Ενωση έγινε πιο προσεκτική, ιδιαίτερα στις αντεπιθέσεις του ΠΑΣ που έκρυβαν κινδύνους και παράλληλα περίμενε να της δοθεί μια ευκαιρία.

Αυτό συνέβη στο 82ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ και αδράνεια των αμυντικών του ΠΑΣ, ο Ανδρέας Σταματής “έσπρωξε” από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα. Η “χρυσή αλλαγή” του Λίνεν και γιος του παλιού άσου της ΑΕΚ, Σταύρου Σταματή, ήταν αυτός που χάρισε στην ομάδα του την πιο σημαντική, έως τώρα, νίκη της.

Τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα για την 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Διαιτητής: Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)
Κίτρινες: Φούντας, Παυλής, Γκερέιρο, Κωνσταντόπουλος – Φεγκρούς, Μιχαήλ, Λίλα

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν):
Κωνσταντόπουλος, Αρκούδας, Κουτρουμπής, Κοντοές, Βλάχος, Φέτσης, Κοτσαρίδης (63΄ Γιάγκο), Φουρτάδο (67΄ Σταματής), Γκερέιρο, Φούντας, Παυλής

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Πάντος, Λίλα (81΄ Κεϊτά), Τσουκαλάς (86΄ Γιάκος), Κοροβέσης, Ντε Βινσέντι, Γεωργίου (80΄ Γεωργίου), Ίλιτς

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.