Την δημιουργία πολιτικής κίνησης με την ονομασία “ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ” ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Η αναλυτική ονομασία της κίνησης είναι “Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας” και στην ιδρυτική της διακήρυξη ο κ. Λοβέρδος σημειώνει ότι “η Ελλάδα πρέπει να ξαναβρεί το συλλογικό της σθένος, να δώσει λογική και ελπίδα στην χώρα και στους πολίτες, στηριγμένη στα πράγματα και στις δυνάμεις μας”.

“Οι πολίτες δεν έχουν χρόνο. Είναι ανάγκη να δράσουμε αμέσως. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, το χιλιοειπωμένο πολιτικό σύνθημα «εδώ και τώρα» αποκτά όλη τη σημασία που έχασε στο στόμα των φυγόμαχων πολιτικών. Έχουμε συναίσθηση ότι για την επίτευξη αυτού του στόχου, απαιτείται καθολική ρήξη με τον οικονομικό παρασιτισμό, τη γραφειοκρατία, το πελατειακό και παρασιτικό κομματικό σύστημα. Γι’ αυτό προτείνουμε να συγκροτηθεί ένα ριζοσπαστικό, μεταρρυθμιστικό, ευρωπαϊκό, σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, που θα πείσει τους πολίτες και θα υλοποιήσει τις αναγκαίες και ανατρεπτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα”, τονίζει στην ανακοίνωση που ανέβηκε σε ειδικό διαδικτυακό χώρο ο κ. Λοβέρδος.

Και καταλήγει: “Θέλουμε η Ελλάδα της δημιουργίας να νικήσει την άλλη πλευρά μας, τη σκοτεινή, την παρασιτική και να επικρατήσει το ελληνικό πρόσωπο της προκοπής, της αξιοκρατίας και της αλληλεγγύης”.

Ο κ. Λοβέρδος παραμένει στο ΠΑΣΟΚ ενώ στα ιδρυτικά μέλη δεν υπάρχουν γνωστά πολιτικά πρόσωπα παρά μόνο επαγγελματίες στον τομέα τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.