Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Σαμαράς θα ελέγχει τους υπουργούς του με ηλεκτρονικά μέσα

2 Δεκεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Σύστημα ηλεκτρονικών οφθαλμών για ασφυκτικό έλεγχο της κυβέρνησής του ετοιμάζει ο Αντώνης Σαμαράς. Στόχος να προχωρήσει ταχύτατα η εφαρμογή των όσων έχουν συμφωνηθεί στα μνημόνια.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά από το “Έθνος της Κυριακής“, αλλάζει ριζικά η λειτουργία του πρωθυπουργικού γραφείου και δημιουργείται ένα ευέλικτο συντονιστικό όργανο. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα νέο “μίνι υπουργικό” το οποίο θα “φακελώσει” ηλεκτρονικά τον κάθε υπουργό.

Τούτο βέβαια δεν έχει σκοπό την παρακολούθηση της κοινωνικής και προσωπικής του ζωής, αλλά να τον ελέγχει και να τον αξιολογεί με “κυβερνητικό βαθμολόγιο”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καμία απόκλιση από τους στόχους δεν θα γίνεται επιτρεπτή.

Αυτός ο ιδιότυπος “Big Brother” θα εγκατασταθεί στον έκτο όροφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και θα παρακολουθεί σε αληθινό χρόνο την λειτουργία υπουργείων και κυβέρνησης.

Ο ευρύτερος και ουσιαστικότερος στόχος του πρωθυπουργού είναι να αποκτήσει η κυβέρνησή του ταχύτητα και αντίληψη, ειδικά από τη στιγμή που γνωρίζει πως ο χρόνος πιέζει αφόρητα και ήδη μετρά αντίστροφα.

Εκεί λοιπόν, στον έκτο όροφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα δημιουργηθεί μία μεγάλη ηλεκτρονική βάση δεδομένων, στην οποία θα εισαχθούν όλα τα στρατηγικά και επιχειρησιακά σχέδια τα οποία θα πρέπει να εκτελέσουν τα υπουργεία με βάση το τελευταίο μνημόνιο.

Χρόνος υλοποίησης τους, οι τρεις μήνες.

Τον πλήρη έλεγχο θα έχει ο υπουργός Επικρατείας, Δ. Σταμάτης ο οποίος και θα επιβλέπει την πορεία των συμφωνηθέντων.

Ο βασικός κανόνας είναι ένας:

Πολιτική κρησάρα για όλους και για όλα. Όλες οι ενέργειες των υπουργών θα αξιολογούνται με αντικειμενικά κριτήρια ενώ ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός θα έχει κεντρική εικόνα για την απόδοση των υπουργών του.

Το επίσης σημαντικό είναι να γίνει κατανοητό πως όλο αυτό το σύστημα δεν θα υποκαταστήσει την προσωπική σχέση του πρωθυπουργού με τους υπουργούς του, αλλά θα του δώσει την ευχέρεια να εντοπίζει τις όποιες καθυστερήσεις και να έχει ολοκληρωμένη εικόνα για το έργο τους.

Οι πληροφορίες θέλουν να παίζουν ρόλο οι υπουργικοί “βαθμοί” και σε περίπτωση ανασχηματισμού.

Τέλος, δημιουργείται Συντονιστικό Κέντρο Διακυβέρνησης με επικεφαλής τον ίδιο τον κ. Σαμαρά και με πρώτο βοηθό το Δημήτρη Σταμάτη, με αρμοδιότητα την υποστήριξη του πρωθυπουργού στο συντονισμό της επιτελικής λειτουργίας του κυβερνητικού έργου και της υλοποίησής του από τη διοίκηση.

Επί της ουσίας πρόκειται για διυπουργική επιτροπή.

news247.gr

This entry was posted on Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου, 2012 at 19:53 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply