Το σπίτι στο οποίο οι δύο ανήλικες σκότωσαν τον 80χρονο για να τον ληστέψουνΕλεύθερες είναι από χθες, μετά από την απόφαση του Τριμελούς Ανηλίκων Σερρών, οι δυο ανήλικες μαθήτριες που τον Ιούνιο του 2010, τραυμάτισαν μέσα στο σπίτι του, θανάσιμα, με δεκαπέντε μαχαιριές, 80χρονο από την Κερκίνη, του απέσπασαν 10 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.

Το Τριμελές Ανηλίκων Σερρών επέδωσε ποινή κάθειρξης πέντε ετών με δικαίωμα έφεσης με ανασταλτικό χαρακτήρα στην 18χρονη,σήμερα μαθήτρια, που άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη, ενώ ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η δεύτερη ανήλικη που συμμετείχε στο έγκλημα, 17χρονη σήμερα, με την υποχρέωση της στενής επιτήρησής της από την επιμελήτρια ανηλίκων μέχρι το 21ο έτος της ηλικίας της.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη, κεκλεισμένων των θυρών. Μετά την απολογία των δύο ανηλίκων κοριτσιών, την κατάθεση των μαρτύρων και τις αγορεύσεις των δικηγόρων και την αγόρευση του Εισαγγελέα της έδρας, το δικαστήριο διέκοψε για την Παρασκευή, οπότε και ανακοίνωσε τις αποφάσεις τους.

Οι μνήμες του τραγικού συμβάντος στο μικρό χωριό της Κερκίνης ξύπνησαν ξανά, με τους περισσότερους κατοίκους να τάσσονται υπέρ των αποφάσεων του Τριμελούς Ανηλίκων και τους συγγενείς του θύματος να ζητούν μία συγνώμη που δεν έλαβαν ποτέ από τις ανήλικες.

ΕΘΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.